Altınbeşik Mağarası rekor kırdı: 8 ayda 100 bin ziyaretçi

Antalya’da bulunan ve Türkiye’nin en büyük yeraltı gölü mağarası olan Altınbeşik Mağarası; 8 ayda 100 bin ziyaretçi ağırlayarak son yılların en yüksek rekorunu kırdı.

Geçtiğimiz yıl yılın ilk 8 ayında 80 bin ziyaretçi ağırlayan Altınbeşik, bu yılın ilk 8 ayında 100 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Gezi botları ile mağaranın güzelliklerini keşfe çıkan günde ortalama 500 yerli ve yabancı turist, Antalya’nın bu doğal güzelliğine hayran kalıyor.

“Rekor ziyaretçi”

Mağaranın işletmesini yürüten İbradı Belediyesi personeli ve Altınbeşik Mağarası işletme sorumlusu Yılmaz Özdoğan, “Dünyanın dört bir köşesinden ziyaretçileri kabul ediyoruz. Yılın ilk 8 ayında 100 bin bandını açtık. Bu bizim için geçen yıllara göre çok daha iyi rakamlar. Özellikle yerli ziyaretçilerimizde de büyük artış görülmektedir. Avrupa pazarından ve Rus ülkelerinden verimli ziyaretçi akını var. Bilindiği gibi Altınbeşik Milli Parkı Türkiye’nin en büyük, Dünyanın ise 3. Büyük yeraltı gölü Mağarası. Muntazam turkuaz bir su ve bir birinden güzel traverten oluşumların ev sahipliği yaptığı bir yer. Bu sebeple gelen ziyaretçilerimiz son derece memnun kalıyorlar. Günlük ziyaretçi sayımızı 400-500 civarına kadar çıkardık. Özellikle iç piyasadan çok ciddi bir ziyaretçi sayımız var. Yine hafta sonları cumartesi pazar günlük 800-1000 arasında ziyaretçilerimiz geliyor. Bu sayı ise bizim için muhteşem bir tempo ve muazzam bir aksiyon” şeklinde ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir