Alcatraz Adası her yıl 1,5 milyon turist ağırlıyor: İşte ürkütücü hapishane görüntüleri

Alcatraz Adası, San Francisco Körfezi’nde bulunan ve ABD tarihindeki en ünlü hapishanelerden biri olarak kabul edilen bir yer. 1861-1963 yılları arasında cezaevi olarak kullanılan ada, başta askeri amaçlarla kullanılsa da, 1934 yılında federal bir hapishaneye dönüştürüldü. Bu dönem boyunca, Amerika’nın en ünlü suçluları hapishanede zaman geçirdi.

Al Capone, “Doc” Barker, George Kelly (Makineli Tüfek Kelly), Robert Franklin Stroud (Alcatraz Kuşçusu), Floyd Hamilton (Bonnie ve Clyde ikilisinin şoförü) ve Alvin Karpis gibi birçok “ünlü” suçlu bu hapishanede cezasını çekti. Hapishanenin katı kuralları, mahkumları adeta bir esir kampında yaşamaya zorladı. Mahkumlar isimleri yerine sayılarla çağrılıyor ve cezaevi kitaplığından yararlanmak için en az 5 yıl sorunsuz davranma şartı aranıyordu.

Hapishanede mahkumlar genellikle günün 23 saati hücrelerinde kapatılıyor, içlerinden bazıları 1 saatlik dışarı çıkış hakkına sahipti. Ancak, Alcatraz’da diğer hapishanelerin aksine mahkumlara sıcak su verilirdi. Bu, sıcak suya alışan mahkumların körfezin dondurucu sularında kaçma isteğini azaltmak ve engellemek amacıyla yapılan bir uygulamaydı.

Hapishane 1963 yılında kapatıldığında, faaliyet gösterdiği süre boyunca tam 14 kaçış girişimi gerçekleşti. En ünlüsü ise Frank Morris önderliğinde, John ve Clarence Anglin kardeşlerin kaçışıdır. Mahkumlar, kendi hücrelerindeki küçük havalandırmalardan koridora doğru bir delik açarak, gardiyanların saatlik kontrollerine dikkat çekmeden kaçtılar. Bu kaçışın ardından su borularına tutunarak kayıplara karıştılar ve hala bulunamadılar.

Alcatraz Adası, 1973 yılından bu yana halka açık bir turistik alan olarak kullanılıyor ve yılda yaklaşık 1,5 milyon turisti ağırlıyor. Tarihi ve gizemi ile hala milyonlarca insanın merakını cezbediyor.

İşte Alcatraz Hapishanesi’nden birbirinden ilginç kareler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir