Alanya dalış turizmiyle öne çıkıyor

Tarihi yerleri ve yeşille mavinin kucaklaştığı koylarıyla çok sayıda turisti ağırlayan Alanya, dalış turizmiyle öne çıkıyor.

Alanya ilçesi açıklarında her gün yüzlerce turist, mağaraları ve deniz canlılarını görmek için dalış yapıyor.

Turistler, farklı noktalardan dalış yaparak su altındaki doğal güzellikleri ve deniz canlılarını inceleme imkânı yakalıyor.

“Dalış yapılan bölgede 5 mağara, 3 batık ve bir tünel bulunuyor”

Antalya’nın eski Valisi, şimdiki İçişleri Bakanı Yardımcısı Münir Karaloğlu da Alanya’da gerçekleştirilen dalışlara katıldı.

Su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi, Alanya Tersanesi’nden dalış yaparak bölgenin su altı zenginliğini görüntüledi.

Dalışta Akdeniz foku, kornet, karagöz ve lahoz balıkları ile su altı mağaraları ve deniz çayırları görüntülendi.

Ceylan, “Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad tarafından tersane yapıldıktan sonra ‘iki denizin sultanı’ unvanı kendisine verildi. Hem su altı kültürel varlıklarımızı, su altı yaşamını hem de karadaki kültürel değerlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Alanya dalış turizmi açısından oldukça zengin. Çok sayıda yabancı turist buradan dalış yapıyor. Bu sayede ciddi anlamda ekonomik gelir elde ediliyor. Dönemin Antalya Valisi, şimdiki İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile de daha önce buradan dalış yaptık.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir