Alaçatı’ya rakip çıktı: Yeni sörf cenneti Gökçeada

Gökçeada, muhteşem plajları, tarihi zenginlikleri ve doğal güzelliklerinin yanında şimdi de sörf tutkunlarının yeni gözdesi oldu. Rüzgar ve uçurtma sörfü tutkunları için de bir cennet haline gelen Gökçeada, Avrupa’nın sayılı noktalarından biri haline geldi.

Gökçeada’nın sayılı sörf noktalarından biri haline gelmesindeki en önemli faktörlerinden birinin Eşelek Plajı ve Kefaloz Plajı’nın 1.5 kilometreye yakın alana sahip olması olduğunu ifade eden sörf eğitmeni Ali Uğur Çelik, “Gökçeada’da esen rüzgar, yaz döneminin ortalama dörtte üçünü kapsıyor. Yani Gökçeada, sezon içi ve sezon dışı dönemlerde yılın neredeyse her günü rüzgarlı günler sunuyor. Bu da Gökçeada’yı Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü bölgesi haline getiriyor. Konumu sayesinde ise Bulgaristan veya Romanya gibi ülkelerden bu muhteşem rüzgarlara ulaşmak için sadece 7-8 saatlik bir araç yolculuğu gerekiyor.” dedi.

Gökçeada’nın Türkiye’nin sörf potansiyelini geleceğe taşımak için önemli bir adım attığını ifade eden Ali Uğur Çelik, Gökçeada Belediyesi, GEBYEG (Gökçeada, Eceabat, Bozcaada Yerel Eylem Grubu), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (T.K.D.K) işbirliğiyle düzenlenen windsurf ve kitesurf eğitimlerinin, adanın gençlerine ve çocuklarına sporu sevdirmek ve ileride istihdam fırsatları yaratmak amacıyla verildiğini kaydederek, bu sporun profesyonelleri olarak yetişen gençlere istihdam sağlamanın ve turizm sektöründe istihdam yaratmanın hedeflendiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir