Akdeniz’in incisi Suluada’ya nasıl gidilir? Tekne turları harika!

Antalya’da gezilecek yerleri saymaya kalksak bitiremeyiz. Bu şehir birbirinden güzel plajları, şelaleleri, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Ama konumuz bunların hiçbiri değil. Ülkemizde, Maldivler’in o tertemiz berrak deniziyle yarışacak kadar güzel bir yer var. Burası tabii ki Antalya’nın cenneti Suluada…

Sosyal medyada karşımıza bir çok tatil mekanı çıkıyor ve bunlar abartılarak anlatılıyor. Bazıları abartılmayı sonuna kadar hak ederken bazıları da tam bir hayal kırıklığı olarak karşımıza çıkıyor. Suluada abartılmayı ciddi anlamda hak edenler arasında. Planlarınız arasında Suluada’ya gitmek varsa Instagram’da gördüğünüz fotoğraflarda hiç bir filtre kullanılmadığına emin olabilirsiniz. Gerçekten suyun rengi muhteşem!

Suluada tekne turu

Nerede bu Suluada?

Akıllarda Maldivler’i canlandıran bu Suluada nerede diye soranlar olacaktır. Suluada, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir yerleşim birimi Adrasan’ın karşısında kalan bir ada. Suluada, Adrasan sahilinden 45 dakika uzaklıkta.

Suluada’ya nasıl gidilir? | Suluada nerede?

Suluada’ya ulaşım nasıl sağlanıyor?

Peki Suluada’ya nasıl gidiliyor? Hemen anlatalım. Adrasan ve çevresinde konaklıyorsanız oldukça şanslısınız. Burada yer alan tur şirketleriyle anlaşıp sahilden kalkan teknelere binebilirsiniz. Ama farklı bir ilçeden Adrasan&Suluada turlarına katılmayı düşünüyorsanız işler biraz daha uğraştırıcı olacak. Kaldığınız merkezden Adrasan’dan geçen otobüslere veya minibüslere binerek bölgeye ulaşım sağalayabilirsiniz. Arabanız varsa daha şanlısınız çünkü otobüs veya minibüsler Adrasan sahiline uzak bir mesafede sizi indiriyor. Yani biraz yürümeniz gerekecek. Ve Adrasan’a uzak bir noktada konaklıyorsanız erken kalkmanız gerekiyor. Çünkü tekne turları genelde 10.00’da hareket ediyor.

Suluada Adrasan, Antalya

Suluada tekne turu

Mavinin tüm tonlarını barındıran bir doğa harikası olan Suluada’nın enfes turkuaz rengindeki sularını görmeye hazır mısınız?

Suluada tekne turları, sabah saat 10.00 gibi Adrasan sahilinden kalkıp önce Suluada’ya, sonra da çevresindeki birkaç koya gidiyor. Tekneler yaklaşık 6 saat Adrasan koylarında dolaştıktan sonra 17:00 – 17:30 sularında Adrasan iskelesine geri dönüyor.

1 yorum
  1. Mustafa Bey Öncelikle Ülkemizde böyle güzel bir yer olduğunu sizin sayenizde görmüş olduğum için size çok teşekkür ederim İş yoğunluğu ve geçim sıkıntıları sebebiyle 4 yıldır tatil hayali kuramadım bile ama hep hayalimde Akdeniz turu vardı artık Akdeniz artı (SULUADA) var gerçekten inanılmaz güzel bir yer inşallah nasip olur. İşinizde Başarılar dilerim Mustafa bey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir