Melendiz Çayı turistlerin ilgi odağı oldu

Aksaray’ın Ihlara Vadisi’nden geçen ve yaklaşık 60 kilometrelik uzunluğa sahip olan Melendiz Çayı turistlerin ilgi odağı oldu.

Aksaray’ın Ihlara beldesinde bulunan Ihlara Vadisi, birçok tarihi ve doğa harikasının yanı sıra Melendiz Çayı üzerine kurulu ahşap ve hasır kamelyalarla da eşsiz bir manzara oluşturuyor. 14 kilometre uzunluğunda olan Ihlara Vadisi’nden geçen Melendiz Çayı’nın üzerine kurulan ve yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ahşap ve hasır kamelyalar Tayland’ı anımsatıyor. Kamelyalar üzerinde vakit geçiren turistler, Ihlara Vadisi gezisi sonrasında dinlenme fırsatı buluyor.

Melendiz Çayı üzerindeki kamelyaların Tayland gibi farklı ülke ve şehirleri andırdığını anlatan bölge halkından Kerim Yasav, “Burası ne Tayland ne Amerika ne de Kazablanka. Burası Aksaray’a bağlı Ihlara Vadisi Belisırma olarak geçer. Burası da Melendiz Çayı üzerinde kurulan vatandaşlarımızın, misafirlerimizin dinlenmelerini, yemeklerini yiyebileceği bir yer. Bütün yerli ve yabancı misafirlerimiz Ihlara’dan giriş yapıp 3-4 kilometrelik alanı yürüdükten sonra burada konaklayıp çayını, kahvesini veya yemeklerini burada alıyorlar. Burayı Talyand’a benzettikleri gibi Mardin’deki soğuk suya benzetiyorlar. Antalya’daki Dim Çayı’na benzetiyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir