Marmara ve Ege’ye komşu Balıkesir kıyıları tatilcileri bekliyor

3 tarafı denizlerle kaplı ülkemizde hem Marmara Denizi’ne hem de Ege Denizi’ne kıyısı olan Balıkesir’de görülmeye değer birçok tarihi, turistik ve doğal güzellikler var.

Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi Balıkesir’de de her yaşam tarzına uygun konaklama ve tatil imkânı bulmak mümkün. Dini hassasiyetlere uygun, alkol içermeyen tesislerde konaklamak artık zor bir seçenek olmaktan çıktı.

 Bu yaz Balıkesir’de tatil planı yapıyorsanız ve muhafazakâr bir yaşantınız varsa alkolsüz oteller sayesinde rahat bir tatil yapabilirsiniz. 

Balıkesir’deki helal özellikli oteller restoranlarında helal sertifikalı ürünleri tercih etmektedir. Her yıl artan müşteri memnuniyeti sayesinde gün geçtikçe daha fazla tatilci bu bölgeyi tercih ediyor.

Balıkesir’e nasıl gidilir?

Balıkesir’e, hava yolu, kara yolu ve deniz yolu olmak üzere pek çok ulaşım alternatifi mevcut. En kolay ulaşım Edremit’teki Koca Seyit Havalimanı’ndan sağlanır. Deniz yolu ile gitmek isterseniz, İstanbul Bostancı ve Yenikapı’dan kalkan Bandırma Feribotu ile Bandırma’ya ulaşabilirsiniz. Kara yolu ile gitmek isterseniz birçok şehirde düzenlenen otobüs seferleriyle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tatil için Balıkesir’e ne zaman gidilir?

Balıkesir, Ege ve Marmara bölgelerine komşu olduğu için Akdeniz iklimine sahiptir. Bu nedenle yılın her ayı tatil için uygun hava koşulları sunar.  Muhteşem plajları ve tatil beldeleri ile yaz aylarında daha yoğun olan kent, Kaz Dağları’nı ziyaret etmek isteyenler için de ideal bir konuma sahiptir.

Balıkesir’deki termal kaplıcalar tam bir şifa kaynağıdır. Tatil yaparken aynı zamanda sağlığınızı da desteklemek isterseniz buradaki termal otelleri tercih edebilirsiniz.

Balıkesir’de gezilmesi gereken yerler

Balıkesir tatilinizde gezmeniz gereken yerler arasında; Kazdağı, Kazdağı Etnografya Galerisi, Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi, Avşa Adası,  Cunda Adası, Kuş Cenneti Milli Parkı,  Kazdağı Milli Parkı, Kapıdağ Yarımadası, Manyas Kuş Gölü, Ayvalık Adaları ve Tabiat Parkı, Rahmi Koç Müzesi, Sütüven Şelalesi, Ören Halk Plajı, Badavut Plajı, Tavşan Kulakları Tepesi, Zağnos Paşa Camii, Aşıklar Tepesi, Atatürk Parkı, Çıplak Delikli Taş Tepe, Taşlı Manastır, Kartal Yuvası ve Cennet Tepesi yer alıyor.

Balıkesir’deki gözde tatil beldeleri

Balıkesir genelindeki tesislerin büyük bir çoğunluğu yurt içinden gelen misafirleri ağırlasa da yurt dışından gelen tatilcilerin sayısı da oldukça fazladır. Balıkesir’deki en gözde tatil beldeleri denince akla ilk olarak Ayvalık ve Edremit gelir. 

Yazımızın devamında Balıkesir’deki bazı tatil beldeleri ve buralarda ulaşabileceğiniz tatil imkanlarından bahsedeceğiz.

Edremit

Merkeze 120 kilometre mesafedeki Edremit, Balıkesir’in en fazla tatilciyi çeken beldelerinden biridir. Hem doğasıyla hem de tarihiyle öne çıkan Edremit’te görmeniz gereken yerlerden bazıları; Şahinderesi Kanyonu, Antandros Antik Kenti, Sütüven Şelalesi, Hasanboğuldu Şelalesi, ve Tahtakuşlar Kanyonu olarak sıralanabilir.

Edremit tatilinin keyfini HalalBooking fırsatlarıyla çıkarın.

Ayvalık

Balıkesir’den bahsedilince akıllara ilk olarak emekli olduktan sonra taşınma hayalleri kurulan Ayvalık gelir. Süre kısıtlaması olmadan konaklayabileceğiniz her ihtiyacınıza cevap verebilecek özelliklere sahip Ayvalık otelleri sizleri bekliyor.

Ayvalık tatiline gittiğinizde Cunda Adası, Sarımsaklı Plajı, Badavut Sahili, manzarasıyla ünlü Şeytan Sofrası gibi daha birçok doğal güzelliği keşfe çıkabilirsiniz.

Ayvalık tatilinin keyfini HalalBooking fırsatlarıyla çıkarın.

Balıkesir’de tatil yapabileceğiniz diğer beldeler ise, Erdek, Avşa Adası, Burhaniye Ören, Zeytinli, Marmara Adası, Gömeç, Altınova ve Cennet Ada Koyu şeklinde sıralanabilir.

Balıkesir’de Yapılacak Aktiviteler

  • Balıkesir’e 100 kilometre mesafede bulunan doğa harikası Kuş Cenneti’ni gezebilir ve tatilinizi taçlandırabilirsiniz.
  • Balıkesir plajlarında düzenlenen su sporlarına katılabilirsiniz.
  • Şeytan Sofrası’na çıkıp hakim tepelerden güneşin batışına şahit olabilirsiniz.
  • Kaz Dağları’nda trekking yapmak da tatilinize ayrı bir heyecan katacaktır.
  • Ayvalık, Avşa Adası ve Edremit’te dalış deneyimi yaşayabilirsiniz.
  • Balıkesir’de birçok ada olduğu için yapılabilecek en iyi aktivitelerinden biri de tekne turlarıdır.
  • Balıkesir’de kaplıca turizmi de oldukça gelişmiştir. Edremit ilçesinin şifalı sularında sağlık tatili yapabilirsiniz. 
  • Ayvalık ilçesinde yer alan sokakların tarihi atmosferinde geçmişe yolculuk edebilirsiniz.                                                                                                                      

Balıkesir’de konaklayabileceğiniz en iyi tesisler

Balıkesir’e eşsiz bir tatil deneyimi için gittiğinizde konaklayabileceğiniz en iyi tesisleri sizler için derledik.

Okuyucularımıza tavsiye edebileceğimiz ilk tesisimiz Balıkesir merkezdeki Obam Termal Otel

Gür ağaçlarla kaplı kızıl ormanlık alanda doğa ile iç içe hizmet sunan tesis alkolsüz ve helal konsepte sahiptir. Bayanlara özel açık ve kapalı havuzları tamamen korunaklı olarak hizmet vermektedir. Ayrıca ailelerin özel olarak kiralayabilecekleri korunaklı termal aile havuzu da bulunmaktadır.

HalalBooking avantajlarından yararlanabileceğiniz diğer tesisimiz Kazdaglari Allia Thermal Health & Spa

Türkiye’nin önde gelen termal turizm merkezlerinde biri olan tesis temiz odaları ve güler yüzlü personeli ile misafirlerini ağırlamaktadır. Bayanlara özel korunaklı kapalı havuzu ve spa merkezi ile gönül rahatlığıyla tatil yapma imkanı sunmaktadır.

Bir diğer tesisimiz Rawda Resort Hotel Altınoluk

Denize sıfır konumda olan bu tesis alkolsüz konseptte hizmet vermektedir. Kadınlara özel açık havuz ve tesettür mayoyla denize girilebilen bir plaja sahiptir.

Gözde tatil beldesi Balıkesir’de tavsiye edebileceğimiz diğer tesis Ivy Sailing Resort

Ayvalık’ta 250 metre plaja sahip olan bu alkolsüz tesis bayanlar için tamamen korunaklı açık havuz imkanına sahiptir.

Gezelim.com okuyucuları için tavsiye edeceğimiz son tesis Cunda Bal Konak Otel

Tamamen helal konseptte hizmet veren bir tesistir. Cunda Adası’nda mükemmel manzarası ve güler yüzlü personeliyle öne çıkmaktadır.

Bu içeriğimizde okuyucularımıza Balıkesir’deki tatil beldelerini ve gezilecek yerleri anlattık. Aileniz ve tüm sevdiklerinizle tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir