Akdamar Adası’nda ziyaretçi rekoru: 5 ayda 50 bin turist geldi

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası, hava koşullarının iyileşmesiyle yurt içi ve yurt dışından gelen turistleri ağırlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, “Bu yılın ilk 5 ayında 50 bin kişi Akdamar Adası’nı ziyaret etti” dedi.

Van Gölü’ndeki ada ve üzerindeki kiliseyi ziyarete gelen turistler, Edremit ve Gevaş ilçelerindeki iskelelerden kalkan teknelerle yarım saatlik yolculuğun ardından adaya ulaşıyor.
Sıcak yaz günlerinde turkuaz rengi ve karla kaplı Artos Dağı manzarası ile Akdamar Adası fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor. Ada, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor.

2007’de uluslararası törenle ‘Anıt Müze’ olarak açılan ve inanç turizmi açısından da önemli olan Akdamar Kilisesi’nde yılda 1 kez ayin de yapılıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, “2022’de 230 bin, 2023’ün ilk 5 ayında ise 50 bin yerli ve yabancı turist Akdamar Adası’nı ziyaret etti” dedi.

Akdamar Adası’na İran’dan gelen turistlerin ağırlıklı olduğunu belirten Uslu, “İranlı turistlerin gelişi özellikle yeme-içme, giyim ve konaklama sektörüne büyük katkı sağlıyor. O açıdan İran turizm pazarının Van üzerindeki önemi çok büyük” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir