Adana’da ne yenir?

Adana tescilli yemekleriyle öne çıkan güzide illerimizden biri. Harika lezzetler bulunan şehirde gezilecek yerleri keşfederken size enerji verecek yemekler var. Kebap, şırdan, börek ve daha fazlası Adana mutfağında sizi bekliyor. Lezzetli yemekleri ve tescilli lezzetleriyle Adana’nın meşhur yemekleri listesi uzayıp gidiyor.

ADANA KEBAP

Adana kebap ülkemizdeki diğer kebaplardan çok farklı yapılıyor. İçerisinde erkek kuzu kıyması olan kebap kuyruk yağı ile lezzetlendiriliyor. Bu lezzet yöresel baharatlarla da destekleniyor. Aynı zamanda yanında limon ve acı biberi de olmazsa olmaz. Tadına doyulmaz lezzeti ve tescilli tarifiyle Adana Kebap turistlerin en çok beğendiği yiyecek oluyor.

Adana kebap

Aynı zamanda Adana Kebap lavaşla değil pideyle servis ediliyor. Üzerine limon sıkılıyor ve mutlaka acı biberle beraber tüketiliyor. Her kebap yemeğinde olduğu gibi acı, Adana Kebap yemeğinin de olmazsa olmazı. Yöre halkı kebabı mutlaka acıyla tüketiyor ancak turistler acı yiyemezse biber eklemiyorlar. Közde kebaplar pişerken lezzetini veren yağını pidelere alan ustalar soğan ve domates gibi malzemelerle kebabı renklendiriyor. Dürüm haline getirdikten sonra servis edilen kabap afiyetle yeniyor.

Adana böreği

ADANA BÖREĞİ

Çeşitli peynirlerle yapılan ve üzeri çıtır olan lezzet Adana’da çok meşhur. Öyle ki Türkiye’nin her yerine bu lezzet yayılmış durumda. Her yerde Adana böreği olan mekanlarda sabah saatlerinde sıra oluyor. Üzeri çıtır olan böreğin içerisinde dört çeşit peynir bulunuyor. Aynı zamanda su böreği gibi bir yapısı da var. Bütün özellikler bir araya gelince meşhur Adana böreği ortaya çıkıyor.

Adana şırdan

ŞIRDAN

Adana’nın yöresel lezzetlerinden biri de hiç şüphesiz ki şırdan oluyor. Her koyundan sadece bir tane elde edilen şırdan özel bir harçla dolduruluyor ve sıcak sıcak servis ediliyor. Kimyon baharatıyla lezzetlendirilen şırdan sadece Adana’da değil Türkiye’nin her yerinde çok seviliyor. Asıl orijinal halini Adana’da bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir