Abadiye Şelalesi’ne ziyaretçi akını

Yeşil bitki örtüsü ve şelaleleriyle ilgi toplayan Abadiye köyü, ziyaretçi akınına uğruyor.

Şelaleyi ziyarete gelen turistler, ormanın içindeki şelalelerin döküldüğü alanlarda buz gibi suya girerek serinlemeye çalışıyorlar.

Kızılcık ağaçları ile çevrelenen bölgede; piknik yapmak ve doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler de bulunuyor. Şelalenin sunduğu görsel şölen, fotoğraf tutkunları tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Bulgaristan’dan 1893 yılında buraya atalarının göç ettiğini anlatan Köy muhtarı Ahmet Köse, “Dağlık ve kızılcık ağaçlarının bol olmasından dolayı büyüklerimiz buralara yerleşmişler. Burası Uludağ gibi bir yerdir. Kanyoncular şelaledeki kanyondan 1-2 kilometre tırmanıyorlar ve Koyun köyümüz var, oraya çıkıyorlar. Hem suyu hem de havası soğuk. Köyümüz yaşanacak cennet gibi bir yer. Piknik amaçlı gelen çok kişi ve aileler oluyor. Bizim tek şikayetimiz, buralarda çöp bırakıyorlar. Çöp bırakmasalar, daha güzel olacak ve yaşanacak yer olacak. Türkiye’nin her yerinden geliyorlar ama temiz bıraksalar daha iyi olacak.” ifadelerini kullandı.

Bursa İnegöl’den arkadaşlarıyla birlikte gelen Ömer Tokgöz de şelalenin ferahlatıcı bir havasının bulunduğunu dile getirerek, “Burada güzel bir ortam var. Suyu da soğuk mekân da soğuk. Türkiye’nin çoğu yerinden kanyona ve hatta şelaleye girmek için gelen insanlar varmış. Arkadaşlarımız vasıtasıyla duyduk, gerçekten güzel yer. Burası ne insanı üşütüyor ne de terletiyor, çok güzel mekân.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir