8,5 milyon yıllık fosiller Çankırı Müzesi’nde sergileniyor

İkinci Abdülhamit dönemi yapılarından olan ve 2017 yılında restorasyon çalışmasının ardından müzeye dönüştürülen Çankırı Müzesi’nde zürafagiller, gergedangiller ve kılıç dişli kaplan gibi fosiller yer alıyor

Asırlık konakta sergilenen 8,5 milyon yıllık fosiller, müzeyi ziyaret eden ziyaretçileri milyonlarca yıl öncesine götürüyor.

Doğa tarihi, arkeoloji ve etnografya olmak üzere üç bölümden oluşan müze geçen yıl yaklaşık 30 bin ziyaretçi ağırladı

Müze Müdür Vekili Atilla Can, müzenin doğa tarihi bölümünde 8,5 milyon yıllık fosillerin sergilendiğini belirterek “Omurgalı hayvanlara ait fosiller faunal çeşitlilik açısından dünyaca bilinirliğe sahiptir. Zürafagiller, gergedangiller, kılıç dişli kaplan gibi oldukça dikkat çekici fosiller sergilenmekte.” dedi.

Müzede toplam 21 bin eserin olduğunu, yaklaşık bininin sergilendiğini anlatan Can, “Bu sene ziyaretçilerimizin sayısının artmasını bekliyoruz. Turizmin bütün ülkede olduğu gibi yükseliş gösterdiği biliniyor. İlimizde de bu bağlamda ziyaretçi sayısının artması ama bunun yanı sıra öğrencilerimizle olan etkileşimin özellikle kreş, anaokulundan başlayarak artarak devam etmesini hedeflemekteyiz. Atölye ve sergi çalışmaları, resim, sergi ve buna benzer etkinliklerle müzemizde sergi ve ziyaret dışında geçirilen sürenin daha uzun olmasını arzuluyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir