5,5 asırlık yalı cami restore edilecek

Edirne’de yer alan Tunca Nehri’nin kıyısında bulunan Evliya Kasımpaşa Cami restore edilecek

Yalı cami olarak nitelendirilen 545 yıllık tarihi yapının restorasyonu gelecek ay başlayacak

II. Murat ve Fatih Sultan Mehmet’in vezirliğini yapmış “evliya” olarak da anılan Kasım Paşa tarafından 1478 yılında inşa ettirilen cami ibadete açılacağı günü bekliyor

Tek kubbeli ve tek minareli olarak inşa ettirilen cami, ihtişamlı mimarisiyle ziyaretçilerini ağırlayacak

Tunca ve Meriç Nehirleri’nin su debilerinin yükselmesi sonucu sular altında kalan tarihi Evliya Çelebi Cami’sinin tarihi önemine değinen Vali Sezer, “Evliya Kasımpaşa Camisi tarihi bir cami. Aldığımız bilgilerde yukarıdaki Osmanlı sarayından kayıklarla gelinip rıhtımı olan, külliyesi olan bir cami, gelinip cuma namazları kılınan bir yer. Burasının taşkın sahası olması nedeniyle su basma riskine karşı taşınması gündeme gelmiş. 2’nci bir projede de burasının 3 metre kadar yükseltilmesi gündeme gelmiş. Gelinen noktada burasının yerinde restore edilecek” dedi.

2024 yılı yatırım programına alındı

Vali Sezer, “Rıhtımı, hazire alanı ve çevre düzenlemesini kapsayan çalışmalar tamamlandığında Edirne’mize önemli bir cazibe merkezi daha kazandırılmış olacak. Bu konuda desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Vakıflar Genel Müdürümüz Sinan Aksu’ya ve ilgili kurumlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir