3. Uluslararası Helal Turizm Kongresi başladı

Müslüman turistlerin seyahat ve tatil ihtiyaçlarının İslami kural ve inanışlara uygun şekilde karşılanmasını amaçlayan helal turizmin temsilcileri, 3. Uluslararası Helal Turizm Kongresi’nde buluştu.

Açılış sonrası düzenlenen ilk gün oturumlarında sektörel temsilciler sunum yaptı. İngiltere’den Japonya’ya çok sayıda ülkeden helal turizm profesyonelinin gözlem ve deneyimlerini aktardığı sunumlarda gelecek hedefleri paylaşıldı.

12 Mayıs’a kadar sürecek kongrede helal turizm hizmeti veren tesislerin sayılarının çoğaltılması ve turist sayılarının artırılması için atılması gereken adımlar da ele alınacak.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Pamukçu, şöyle konuştu:

“40 ülke ve 300 katılımcımız var, 85 farklı sektörden gelmekteler. Gelişmekte olan bir sektör, dolayısıyla farklı sektörler ve paydaşlar arasında diyalog gerekiyor. Burada kamusal ve yerel kuruluşlar, mesleki örgütler, özel sektör kuruluşlar ve akademisyenleri görebiliyoruz. Hepsi özel bir rol oynuyor. Sonraki amacımız Uluslararası Müslüman Dostu Turizm Zirvesi’ni Türkiye liderliğinde organize etmek.”

“Ufak bir kıvılcımla başladı”

MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu Başkanı Murat Kundak, Müslüman dostu turizmin gelişmesi için 2 gün fikir alışverişinde bulunacaklarını belirterek, “8-10 sene önce Antalya şubemizden gelen ufak bir kıvılcım bugün burada 40 ülkenin temsilcisiyle organizasyon yapar hale geldi. Buradaki herkes bu konunun öznesi.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir