“3. Çamlıhemşin Pastacılar Festivali” düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Zilkale’de israfa ve iklim değişikliğine farkındalık oluşturmak için “3. Çamlıhemşin Pastacılar Festivali” düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde Çamlıhemşin ilçesindeki Zil Kale’de düzenlenen festivalde, Asya Alara Akgün’e ait “Yüzümüze Bakacak Yüzünüz Olsun” adlı resim sergisi açıldı.

Ziyaretçiler, sonbaharın renklerine bürünen bölgede, büyüleyici doğa manzarası eşliğinde festival coşkusunu yaşadılar.

Türkiye’nin dört bir yanından festivale katılım sağlayan pastacı ve fırıncılar hazırladıkları çeşitli ürünleri tanıttı. İsraf ve sıfır atığa dikkati çekmek amacıyla yapılan 2 kilo 658 gram ağırlığında simit, program sonunda vatandaşlara ikram edildi.

Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneğince hazırlanan programın koordinatörlüğünü yapan Ali Akgün, “Biz de Pastacılık Festivali ile ağzımızı bugün tatlandırdık ama yarın elimizde tüketebileceğimiz gıdalar var mı? Elimizde bir lokma ekmek, simit olacak mı? Buna vurgu yaparak bilinçli tüketime dikkati çektik. Coğrafi işareti olan Rize simidi ile farkındalık oluşturmak istedik. Türkiye’nin yeni yüzyılında gıdalarımızı daha dikkatli kullanacağımız, gıdanın değerini bileceğimiz ve unutmayacağımız düşüncesi ile böyle bir etkinlik hazırladık. Artık çok daha dikkatli olmalıyız. Gelecekte yaşayacağımız zorlukların mesajını hep birlikte görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yuvarlak görüntüsünden dolayı simidin “sıfır atık” temasına uygun olduğunu belirten Akgün, “Simidin de sıfır görünümü oluşturması nedeniyle 2 kilo 658 gram simidimizle dikkat çekmeye çalıştık. Paylaşımcı bir millet olduğumuza dikkat çekerek simidimizi paylaşıp israf etmeden tüketeceğiz.” dedi.

Etkinliğin sonrasında katılımcılar Cumhuriyetin 100. Yılına özel yapılan pastanın kesimini gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir