Antalya’da bayram tatili hedefi: 4 milyon turist!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte yaklaşık 2,5 milyon nüfusa sahip Antalya’nın 4 milyon civarında turisti konuk etmesi bekleniyor.

Rezervasyonlar yüzde 100’lere yaklaştı

Yılbaşından bu zamana kadar 4 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapan Antalya’da bayram tatiliyle birlikte hareketlik daha da arttı. Kentin özellikle sahil kesimindeki turizm bölgelerinde otellerde, tatil köylerinde, villalarda ve bungalov evlerde rezervasyonlar yüzde 100’lere yaklaştı.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, bayram tatilinin 9 güne çıkmasının, bayramın okulların tatil olduğu döneme denk gelmesinin özellikle iç pazardaki talebi artırdığını belirterek, şunları söyledi:

“Antalya’da turizmde yüksek sezona girdik. Doluluklarımız yüzde 75 – 80 civarındaydı, bayram tatilinin uzamasıyla yüzde 100’ü bulacağız. Oteller şimdiden güzel rezervasyonlar alıyor. Son dakika karar veren kapı misafirlerimiz her zaman olur, dolayısıyla rahatlıkla yüzde 100’ü bulacağımızı söyleyebilirim. Antalya’nın nüfusu 2,5 milyon, bayram tatilinde yaklaşık 3,5 – 4 milyon daha turist geldiğini düşünürsek 6,5 milyon düzeyinde bir hareketlilik yaşayacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir