“2025 EİT Turizm Başkenti” seçilen Erzurum yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

‘2025 EİT Turizm Başkenti’ seçilen ve binlerce yıllık medeniyete ev sahipliği yapan Erzurum, tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle yazın da turistlerin uğrak noktası oldu.

Kale, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Yakutiye Medresesi ve Üç Kümbetler gibi çok sayıda tarihi mekâna ev sahipliği yapan kente ilgi, kış turizminin ardından kültür gezileriyle de arttı.

Farklı tarihlerden ayrı kesitler sunan yapıları bünyesinde barındıran ve yılın büyük bir bölümünde beyaza bürünen şehir, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Özbekistan’ın ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları Toplantısı’nda “2025 EİT Turizm Başkenti” olduğunu açıkladığı Erzurum, vatandaşların rotaları arasında yer alıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, “Biz bu yıl turizmde hedeflediğimiz noktaya geldik diyebiliriz. Erzurum bu sene tanınmışlık, etkinlik, misafirlere sunulan çeşitlilik anlamında hakikaten hedeflerini yakaladı” ifadelerini kullandı.

Hedef 2 milyon turist

Almaz, “Gelenler artık bir iki güne sığdıramıyor. Erzurum tam bir müze şehri oldu. 20’ye yakın müzemiz var ve gezmeye kalksanız hızlı bir turla 3 gün sürer. Erzurum böyle kültürel çeşitliliği artan bir il. Erzurum’un ‘2025 EİT Turizm Başkenti’ olarak seçilmesinin de çok büyük katkısı var. Bu sene Kültür Yolu Projesi’ne biz de dahil edildik ve 11 ilden birisi olduk. 400’e yakın etkinlik yaptık. Biz bu yıl turizmde hedeflediğimiz noktaya geldik diyebiliriz. Erzurum bu sene tanınmışlık, etkinlik, misafirlere sunulan çeşitlilik anlamında hakikaten hedeflerini yakaladı. Çok güzel bir yaz geçirdik ve Erzurum’un hemen hemen her yerinde bu hareketliliği gördük. Bakanlığımız da açıkladı ülke genelinde rekor üstüne rekor kırıyoruz, biz de mümkün olduğunca yüksek pay almak için uğraşıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir