“2. Sur Kültür Yolu Festivali” Diyarbakır’da başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 9. durağı “Sur Kültür Yolu Festivali” için Diyarbakır’da son hazırlıklar yapılıyor.

14-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde, 9 gün boyunca 40’tan fazla mekânda 500’den fazla etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Mezopotamya’nın çok dinli ve kültürlü yapısıyla pek çok uygarlığın merkezi olan Diyarbakır’da, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festivalin heyecanı yaşanıyor.

“Herkesi Diyarbakır’da misafir etmek istiyoruz”

Diyarbakır Sofra Sanatları, Gastronomi ve Tanıtım Derneği Başkanı ve işletme sahibi Şehmus Doğan, “Herkesi Diyarbakır’da misafir etmek istiyoruz. Buraya gelen bir daha gelmek isteyecek. Çok güzel ve özel bir şehrimiz var. Diyarbakır esnafı olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık. Misafirlerimizi aramızda görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyacağız. Diyarbakır anlatılmaz, yaşanılır. Diyarbakır’ı yaşamak isteyenleri festivale bekliyoruz. Herkesi Diyarbakır’da misafir etmek istiyoruz.” dedi.

Festivalin esnafa büyük bir katkı sağladığını anlatan Ciğer kebap ustası Onur Erdin, “Günlük 350-400 kilogram ciğeri, kebap için kullanıyoruz. Festival için günlük 800 kilograma göre hazırlıklarımızı yaptık. Festivalin olması bütün esnaf için çok iyi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir