17 binden fazla canlı türünün evi Florya Akvaryum

İstanbul’da gezilecek en güzel en büyülü yerlerden biri de Florya Akvaryum. Muhteşem deniz canlıları ve onların dansını izlemek isteyen herkes buraya akın ediyor. Dev akvaryum içerisinde sadece deniz canlıları yok. Aynı zamanda bu gezi adresinde yağmur ormanlarını da keşfedebilirsiniz. Çocukların çok ilgi gösterdiği dev akvaryum İstanbul’un gözde gezi yerlerinden biri. Her köşesinde hayretle ağzınız açık kalacak ve muhteşem manzaralar izleyeceksiniz. Uzman kişilerin ellerinden yemeklerini yiyen deniz canlılarını da görüntüleyebileceğiniz akvaryum da daha binlerce deniz canlısını da görebilirsiniz.

Florya Akvaryum dünyanın en büyük tematik akvaryumu ve 1500 farklı türde 17 bin deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Karadeniz’den başlayan tur, Pasifik Okyanusu’na kadar devam ediyor. Ardından yağmur ormanlarına geliyor ve burada da muhteşem havanın tadını çıkartıyorsunuz. Her bölümde canlı türlerini tema tema görebilir keşfedebilirsiniz. Çocuklar çok ilgi gösterdikleri bu gezi yerinde aynı zamanda bilmediği canlıları da tanıma fırsatı buluyor.

İstanbul Florya Akvaryum

FLORYA AKVARYUM’A NASIL GİDİLİR?

Florya Akvaryum’a gitmek için iki farklı alternatif ulaşım yolu var.

1- Marmaray: Dileyen ziyaretçiler Marmaray’ı tercih ederek ‘Florya Akvaryum’ durağında inerek kısa yürüme mesafesinden sonra gezi adresine ulaşabilirler.

2- Metrobüs: Metrobüse bindiğinizde ‘Beşyol’ durağında inerek buradan minibüse binerek son durakta inebilirsiniz.

sizin için uygun olan ulaşım yollarından birini tercih ederek akvaryuma ulaşabilirsiniz.

Florya Akvaryum Servisleri

FLORYA AKVARYUM SERVİSLERİ

Akvaryuma nasıl geleceğini merak edenler için toplu taşıma kullanımı bulunuyor. Marmaray ile ulaşım sağlayabileceğiniz Florya Akvaryum aynı zamanda servis imkanı da sunuyor.

Servis saatleri ise şöyle;

Taksim’den Akvaryum’a kalkış: 10.00 / 11.00 / 12.00 / 13.00 /

Akvaryum’dan Taksim’e: 17.00

Sultanahmet’ten Akvaryum’a kalkış: 10.00 / 11.00 / 12.00 / 13.00

Akvaryum’dan Sultanahmet’e: 17.00

Sirkeci’den Akvaryum’a kalkış: 10.20 / 11.20 / 12.20 / 13.20

Akvaryum’dan Sirkeci’ye: 17.00

FLORYA AKVARYUM GİRİŞ ÜCRETLERİ 2022

Akvaryum en çok çocukların ilgisini çekiyor. Böyle olunca aileler ve çocuklar buranın asıl ziyaretçilerini oluşturuyor. Giriş ücretleri de her yaşa göre farklılık gösteriyor. Florya Akvaryum giriş ücretleri şöyle;

Giriş ücretleri

0-2 yaş ücretsiz giriş sağlayabiliyor.

2-12 yaş, öğretmen, öğrenci, engelli, 65 yaş üzeri ve gaziler için ücret 89 TL.

Yetişkin ise 119 TL olarak ücretlendirilmiş.

Florya Akvaryum ziyaret saatleri

FLORYA AKVARYUM ZİYARET SAATLERİ

Akvaryumun ziyaret saatleri hafta içi ve hafta sonu farklılık gösteriyor. Hafta içi günlerde sabah 10.00’da açılan akvaryum akşam 19.00’da kapanıyor. Hafta sonu ise yine sabah 10.00’da açılan akvaryum 20.00’de kapanıyor.

Florya Akvaryum’da yapılacak aktiviteler

FLORYA AKVARYUM’DA YAPILACAK AKTİVİTELER

Florya Akvaryum’da yapılacak birbirinden güzel aktiviteler de var. Hepsi çok eğlenceli ve çok güzel deneyimler sunuyor. Profesyonel eğitmenlerle beraber dalış yapabilir, deniz canlılarını ellerinizle besleyebilirsiniz. Aynı zamanda akvaryum içerisinde dev pankart açtırabilir, sevdiklerinize güzel sürprizler de yapabilirsiniz.

Organizasyon ve davetler için de bölümler bulunuyor. Bu alanlarda yemekli davetlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Florya Akvaryum içerisinde hediyelik eşya bölümü de bulunuyor. Hediyelik eşyalardan alarak buradaki gününüze dair anı saklamak isterseniz bu bölümü de ziyaret edebilirsiniz.

Aynı zamanda akvaryum içerisinde fotoğraf çekilme yerleri bulunuyor. Buralarda özel çekimler de gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir