Zirvedeki türbeye ziyaretçi akını

Sivas’ın Yukarı Tekke mevkiinde, uçurumun kenarında yer alan Peygamber Efendimizin sancaktarlarından Abdulvahap Gazi hazretlerinin türbesi Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı.

Abdulvahap Gazi, Emeviler döneminde yaşamış ve İslam kuvvetleriyle Anadolu seferlerine katılmış önemli bir komutandır. Taberi ve İbnü’l Kesir’e göre 731 yılında şehit düşmüştür. Abdulvahap Gazi’nin Sivas’ta olduğu gibi İznik, Elazığ ve Bayburt’ta da türbeleri bulunmaktadır.

Ziyaretçiler arasında olan Kemal Baklacıbaşı, Abdulvahap Gazi’nin büyük bir zat olduğunu vurgulayarak, manevi bir huzur bulduğunu ifade etti. Erdal Polat ise her cuma türbeye geldiğini ve burada huzur bulduğunu dile getirdi.

Rivayetlere göre Abdulvahap Gazi, Peygamber Efendimizin sancaktarıdır ve mübarek emanetleri Malatya’ya götürmüştür. Daha sonra Battal Gazi ve Ahmet Turan Gazi ile birlikte Anadolu’yu İslamlaştırmak için mücadele etmiştir. Soğuk Çermik yakınlarında bir savaş sırasında Ahmet Turan Gazi ile birlikte şehit düşmüş ve daha sonra Yukarı Tekke’de defnedilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir