Zeugma Mozaik Müzesi’nde sonbahar yoğunluğu yaşanıyor

Gaziantep’te bulunan ve “Çingene Kızı” mozaiği başta olmak üzere dünyaca ünlü birçok eseri bünyesinde barındıran Zeugma Mozaik Müzesi’nde sonbahar yoğunluğu yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2011 yılında 30 bin metrekarelik alanda hizmete açılan ve Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 74 gün kapanan Zeugma Mozaik Müzesi en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.

“Çingene Kızı” deprem yaralarını sarıyor

Zeugma Mozaik Müzesinin 2011 yılında açıldığını belirten Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, “Mozaiklerimiz 13 farklı renk skalasına sahip. Roma döneminin mozaik sanatçıları tarafından yapılan 3 boyutlu mozaikler yer alıyor. Müzemizde, uluslararası platformda bilinen Çingene Kızı mozaiğinin dışında Okeanos, Tethys, Afrodit’in doğuşu gibi Roma ve Yunan mitolojisine konu olmuş ve özellikle cam tesseraların (küp) kullanıldığı çok önemli mozaikler yer alıyor. Müzemizdeki bu eserler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.” diye konuştu.

“İlgi tekrar yoğun şekilde Zeugma’ya dönüyor”

Sonbaharda turların yoğunlaştığını dile getiren Çomak, “Hatta 1,5 günde yaklaşık 2 bin 200 kişi… Bu rakam geçen yılın aynı dönemine ulaştığımızı gösteriyor. İlgi tekrar yoğun şekilde Zeugma’ya dönüyor. Bu sene kapalı kaldığımız dönemler de dahil olmak üzere 128 bin ziyaretçiye ulaştık. Hedefimiz 750 binli rakamlardı ama bu senenin sonunda inşallah 250 binli rakamları tekrar göreceğiz. 2024 yılında olağanüstü afetler olmadığı sürece ziyaretçi sayısını katlaya katlaya gideceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir