Yüzlerce kuğu Kızılırmak Deltasını mesken tuttu

Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor ve kış aylarında binlerce göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor.

56 bin hektarlık alanıyla Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan delta, Samsun’un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçelerinde bulunuyor. UNESCO tarafından koruma altına alınan bölgede, özellikle Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin koruma çalışmaları sayesinde doğal yaşama müdahale en aza indirilmiş durumda.

Başkan Mustafa Demir, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin yaban hayatını gözlemlemek isteyen doğa tutkunları için vazgeçilmez bir yer olduğunu söyledi. Bölge, özellikle kış döneminde artan kuğu sürüleriyle görsel bir şölen sunuyor.

Deltada bisiklet, elektrikli bisiklet ve akülü araçlarla geziye izin verilmesi, ziyaretçilere doğayla uyumlu bir deneyim yaşatıyor.

Kış aylarında yoğunlaşan kuş popülasyonu, özellikle kuğu sürüleriyle dikkat çekiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin tedbirleri sayesinde yaban hayvanlarıyla birlikte kuş sayısında artış yaşanıyor.

Kızılırmak Deltası, 362 farklı kuş türüne ev sahipliği yaparak biyolojik çeşitliliği koruma altına alıyor. Kuş Cenneti, ziyaretçilere özellikle kış aylarında unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir