Yunan adalarına kapıda vize sürprizi: Hizmet bedeliyle 90 Euro’ya çıkıyor

Yunanistan’ın Ege adalarına kapıda vize uygulamasının 1 Nisan’da başladığı ve diğer 5 adanın da yakın zamanda benzer bir uygulamaya geçeceği duyuruldu. Ancak, vize ücreti olarak belirlenen 60 Euro’ya ek olarak, feribot firmaları ve Yunan yetkililerinin ekstra ücret talepleriyle adaya giriş maliyeti 90 Euro’ya çıkıyor.

Yunan adalarına seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, vize için 60 Euro ödemek zorunda ancak evrakları aracı firmalara iletmek gerekiyor, bu da ek hizmet bedeli ödemeyi gerektiriyor. Bazı bölgelerde ise ekstra 30 Euro gibi yüksek miktarlarda ücret talep ediliyor.

Feribot firmaları da hizmet bedeli olarak 20 Euro talep ediyor ve bu miktarın yarısı adanın gümrük tarafına gidiyor. Ayrıca, feribot ücretleri de gidilecek adaya göre 35-80 Euro arasında değişiyor.

Turizm sektöründen Engin Ceylan, diğer adalarda kapıda vize uygulamasının Mayıs ayı içinde diğer adalarında bu uygulamaya başlamasını beklediklerini ve bu durumun büyük bir yoğunluğa sebep olacağını açıkladı. Bayram döneminde 15-20 bin Türk turistin kapı vizesiyle giriş yapmasının beklendiğini söyledi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir