Yüksek Kilise yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor

Aksaray’da 1800’lü yıllarda inşa edilen Yüksek Kilise, ziyaretçilerini cezbediyor.

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde Rumlar tarafından inşa edilen Yüksek Kilise; Hitit, Roma ve sonraki uygarlıklara ait izler taşıyor. Taş oymadan inşa edilen kilisenin içerisinde su toplama deposu ve toplantı yeri bulunuyor.

Yurtdışında yaşayan ve ziyaretler için geldiği Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde Yüksek Kilise’yi gezen Murat Gözüaçık, “Buralar gerçekten çok güzel yerler. Yani adamlardaki mantığı bile şu günün kafasından çözmek zor. Gerçekten adamlar her yere hakim olmak düşüncesiyle şöyle baktığımız zaman gerek doğu, gerek batı tarafı, güneyden kuzeyden her tarafı tamamen gözlem altına almışlar. Yerleşim yerini gayet mantıklı bir yere kurmuşlar. Gezilip görülmesi gereken yerler. Tarih dediğin zaman her taraf tarih kokuyor zaten. İllaki bir sağlam ayakta kalmış yapı görmeye gerek yok. Yeraltındakileri bile bu tepe noktadan görme imkanı var. Bazı yerler su altında kalmış, bazı yerler hala kullanılabilir durumda. Ama gerçekten gezilip görülecek yerler” ifadelerini kullandı.

Güzelyurt Göleti’nin sunduğu eşsiz manzarayı izleyebileceğiniz Yüksek Kilise’yi her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir