Koruma altındaki kum zambakları çiçek açtı

Akdeniz sahillerinde koruma altında bulunan ve koparılması halinde 244 bin 315 TL cezası olan kum zambakları görsel şölen oluşturuyor.

Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin’de sahiller kum zambakları ile süslendi. Mersin sahillerini kaplayan kum zambakları gün doğumu ile eşsiz bir manzara sundu.  

Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için endemik tür olarak kabul edilen kum zambakları Erdemli’de bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü sahilindeki yoğunluğuyla dikkat çekti.

Özellikle caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının üreme noktası olan bölgede kendini gösteren kum zambaklarının beyaz çiçekleri vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Kum zambaklarının çiçeklerini açtığına değinen Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Çetin, “Nesli tehlike altında olduğu içim koruma altında olan bir türümüz. Bu yıl kum zambaklarını koparanlara 244 bin 315 lira para cezası uyguluyoruz. Ben koruma altına aldığımız bu kum zambaklarımızın korunması için bütün halkımızdan yardım bekliyor ve duyarlı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir