Yoğun ilgi gören Bursa Gastronomi Festivali sona erdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bursa Gastronomi Festivali sona erdi. Festival çerçevesinde bu yıl Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla kentin önemli gastronomi noktaları arasında yer alan Abdal Meydanı, Tarihi Kayhan Çarşısı ve Koza Han’da düzenlenen etkinliklerle Bursa’nın yöresel lezzetleri ziyaretçilere tanıtıldı.  

“Bursa’nın gastronomi potansiyelini tanıtmaya devam edeceğiz”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Şakir Özen, “Bursa, Türkiye’nin en değerli gastronomi kentleri arasında yer alıyor. Bursa’nın bu potansiyelini tüm dünyaya tanıtmak ve gastronomi turizmindeki payımızı daha da artırmak için gayret göstermeliyiz. Bursa Büyükşehir Belediyesi liderliğinde başlatılan Bursa Gastronomi Festivali’ni mutfağımızın tanıtımı açısından çok büyük bir fırsat olarak görüyorum. BTSO olarak bu yıl bizler de Festivale katılan ziyaretçilere şehrimizin geleneksel lezzetlerini, tarihi ve kültürel dokularını hissederek yerinde deneyimleme imkanı sunmak istedik. Böylece tarihi çarşılardaki işletmelerimize de canlılık, hareketlilik kazandırmayı gayeledik. İnşallah gelecek yıllarda Bursamız daha çerçeveli ve güçlü bir şekilde bu Festivale ev sahipliği yapmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“Festivalin gelenekselleşmesi için desteklerimizi sürdüreceğiz”

BTSO Meclis Divan Katibi Gülçin Güleç, “Tüm dünyada gastronomi etki alanını her geçen gün genişletiyor. Bursa gibi köklü bir gastronomi kültürüne sahip olan bir kentin de bu gelişmelerin uzağında kalması düşünülemezdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Festivalin büyük bir boşluğu doldurduğuna inanıyorum. Festivalin geleneksel hale gelmesi için desteklerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

BTSO mutfak akademi festivale katıldı

BTSO Meclis Üyesi Irmak Aslan ise Bursa’da yiyecek-içecek sektörüne profesyonel işgücü kazandırmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren, BTSO Mutfak Akademi’nin festivalde yer aldığını söyledi. Aslan, Merinos ve Orhangazi Parkı’nda kurulan stantlarda ziyaretçilere Bursa’nın coğrafi işaret tescilli lezzetlerini deneyimleme imkanı sunduklarını kaydetti.

Bursa’nın coğrafi işaretli lezzetlerinden “tahinli pide”nin merkezi Abdal Meydanı’ndaki Tarihi Taş Fırın’ın işletmecisi Enes Kavan, “Bu yıl BTSO’nun katkılarıyla gastronominin Bursa’nın her sokağına işlenmesi çok önemli bir adım olmuş. Gastronomi kültürünün bu kadar güçlü olduğu bir şehirde bunun olmaması bir eksiklikti. Emeği geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BTSO’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir