Yerli ve yabancı turistler Çamlıca Kulesi’ne akın etti: 1 milyon 196 bin ziyaretçi

29 Mayıs 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmış olan Çamlıca Kulesi; 369 metrelik uzunluğu, deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek kulesi olma özelliğini taşımaktadır. Şehrin siluetini ve tarihi simgelerini sunan Çamlıca Kulesi; yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kuleyi ziyarete gelenler, çok boyutlu İstanbul filmi “Seyyah 360” ve katılımcılarına Ay’ın karanlık yüzeyine seyahat deneyimi yaşatan dijital temapark “Hedef Ay” ile kulede keyifli zaman geçirme şansını yakalıyorlar. Panoramik İstanbul manzarasının yanında interaktif alanlar sunan Çamlıca Kulesi’ni ziyarete gelen turistler, kulede ortalama 1-1,5 saat geçiriyorlar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un yeni simgelerinden olan Çamlıca Kulesi’ni ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Uraloğlu, kuleyi gezerek ziyaretçilerle sohbet etti.

“Çamlıca Kulesi uluslararası turistik cazibe merkezi olarak değer kazanıyor.”

Çamlıca Kulesi’nde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, özellikle yabancı turistler tarafından ziyaret edilmeye başlanan Çamlıca Kulesi’ne ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Uluslararası turistik cazibe merkezi olarak daha fazla önem kazanıyor. Yüzde 35’i yabancı turistlerden oluşan ziyaretçi sayısı 1 milyon 196 bine ulaştı.”

Türkiye’de eğitim gören ve Beşiktaş forması giymiş Endonezyalı öğrencilerle sohbet eden Bakan Uraloğlu, binlerce turistin rağbet ettiği Çamlıca Kulesi’nin ziyaretçi durumu ile ilgili, “Çamlıca Kulesi’nin ziyaretçi sayısı önceki yılın Ağustos sonu itibari ile 788 bin 241 kişi ziyaret etmişti. Çamlıca Kulemizin ziyaretçi sayısı giderek artıyor ve bir önceki yılın aynı ayına göre 407 bin 759 artış göstermiş durumda ve şuan 1 milyon 196 bine ulaştı. Uluslararası bir turistik cazibe merkezi olarak giderek daha fazla önem kazanıyor. Ziyaretçilerimizin yüzde 35’i yabancı turistlerimizden oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir