Yerebatan Sarnıcı’nda süzülmek ister misiniz? Muhteşem FPV dron görüntüleri!

İstanbul’un göz alıcı tarihi yapısı, Yerebatan Sarnıcı, FPV dronla çekilen görüntülerle bir kez daha ön plana çıkıyor. Doğu Roma İmparatoru 1. Justinianus tarafından inşa edilen bu tarihi sarnıç, “Yerebatan Sarayı” olarak da biliniyor ve şehrin en büyük kapalı sarnıcı olma özelliği taşıyor.

Yaklaşık 10 bin metrekarelik devasa yapının içinde 336 mermer sütun bulunuyor. Bu sütunlar, 28 sütun içeren 12 sıra oluşturarak büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor. Sarnıcın tuğladan örülmüş duvarları ve su geçirmez hale getirilmiş zemini, detaylı bir mühendislik örneği sunuyor.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde onarımlar geçiren sarnıç, Medusa başı kabartmalı bloklarıyla da dikkat çekiyor. Gerçekleştirilen restorasyon sonrasında 1987’de müze olarak ziyarete açılan Yerebatan Sarnıcı, 2022’de yapılan son restorasyonun ardından ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Dron görüntüleri, sarnıcın içindeki devasa sütunlar ve renkli ışıklandırma ile yapılan restorasyonu gözler önüne seriyor. Tarihi mekanın gizemini ortaya koyan bu görüntüler, İstanbul'un zengin kültürel mirasına bir kez daha vurgu yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir