Yer altı mucizeleri: Dünyanın en önemli kaplıcaları

Yüzyıllardır şifa dağıtan kaplıcalar, yeryüzünde renkli görüntüler oluştururken tatili de faydalı geçirmenin alternatif yolunu sunuyor. Sağlık turizminin en etkili ve keyifli adreslerinden olan kaplıcalar, kışın tatil yapmak isteyen gezginlere alternatif rotalar sunuyor. Gündelik hayatın yoruculuğuna ara vermek ve arındırıcı bir tatil için biçilmiş kaftan olan kaplıcalar, binlerce yıldır insanlara şifa dağıtıyor.

Tarih öncesi çağlardan günümüze kadar pek çok milletin gelenek olarak devam ettirdiği kaplıca kültürü, modern çağa ayak uydurarak tesisler yaşatılmaya devam ediliyor. Dünyanın en renkli ve şifalı kaplıcalarını sizin için derledik.

Blue Lagoon- İzlanda

İzlanda’nın ünü sınırları aşan dünyanın en önemli kaplıcalarından Blue Lagoon, buzlar ülkesi İzlanda’nın sıcak kaynaklarından çıkan bir doğa harikası. Silika adında bir bileşenin suya verdiği renkle “Mavi Lagün” ismini alan kaplıcanın pek çok cilt hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Özellikle kaplıcanın dibinde biriken beyaz çamurun cilt için çok daha etkili bir kür olduğu da söyleniyor. Bu kürü suyun dibinden kendiniz toplayabileceğiniz gibi kaplıcadan ücretsiz olarak da temin edebilirsiniz.

Blue Lagoon

Blue Lagoon’da gölden toplanan beyaz çamur ve göl suyundan elde edilmiş kozmetik ürünleri de satın alabilirsiniz.

Grand Prismatik Spring-ABD

Dünyanın ilk milli parkı olma özelliği taşıyan Yellowstone Milli Parkı içerisindeki Grand Prismatik Spring, Amerika’nın filmlerde görünen en göz alıcı doğal oluşumlarından biri. Kuzey Amerika’nın en büyük gölü Büyük Prizmatik’in kıyısında sıcak su kaynaklarından çıkan termal kaplıcalar, milli parkta en çok ziyaret edilen nokta.

Zaman zaman 121 dereceye ulaşan su sıcaklığı nedeniyle gölün çevresinde gezerken çok dikkatli olmak gerekiyor. Gayzerler arasında sisler içinde yolculuk yapacağınız Yellowstone, “küçük dünya” adının hakkını veriyor.

Beppu Onsen- Japonya

Dünyanın ikinci , Japonya’nın en büyük kaplıcası olan Beppu Onsen, 8 kaplıcalı bir köyde bulunuyor. Belirli bölgelerde 150 dereceye ulaşan su sıcaklığı nedeniyle “sekiz cehennem” olarak da adlandırılan kaplıcalar, rengarenk görüntüye sahip. Yüksek demir oranıyla kırmızı renkte olan Kanlı Gölet, kaplıcaların en dikkat çekeni ve en güzeli.

Kanlı Gölet

Takaragawa Onsen kaplıcası ise bölgenin en saf ve doğal sıcak su kaynağına sahiptir. Kaplıca sularının kas ve eklem rahatsızlıklarına, sinir bozukluklarına ve kan kan dolaşımı sorunlarına şifa verdiği söyleniyor.

Huanglong Vadisi- Çin

Çin’in Siçuan eyaletinde bulunan travertenlerden oluşmuş Huanglong Vadisi, doğal ve tarihi bir alandır. “Dünyadaki Periler Alemi” unvanına sahip vadinin renkli havuzları kalsit yataklarıy meydana getirilmiştir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Huanglong Vadisi, karla kaplı zirveleriyle beraber hem doğal manzaralar hem de antik yapıtlar görmenizi sağlıyor.

Kaplıcaların içinde bulunduğu milli parkın zirvesinde bir de antik Budist tapınağı yer alıyor. Milli parkta belki de en çok keyif alacağınız aktivite, dev panda ve altın maymunlarını izlemek olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir