Yelken yarışları nefes kesti: Yüzlerce sporcu katıldı

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübünün yenilenen tesisi düzenlenen törenle açıldı. Muğla’nın Bodrum ilçesi, 11. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları’na (BIOR) da ev sahipliği yaptı.

Tesisin çalışmaları geçtiğimiz yıl Bodrum Belediyesi tarafından tamamlanarak uluslararası standartlara ulaştırıldı. Resmi açılış ise yerli ve yabancı sporcuların yanı sıra geniş bir katılımla yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un uzun yıllar denizcilikle iştigal etmiş, tarihin ve kültürün merkezi bir kent olduğunu söyledi.

Bodrum’un en önemli denizcilik merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Aras, “Bodrumspor, kurduğu yelken şubesi ile yıllardır Bodrum’daki çocuklarımıza denizi, yelkeni sevdirmektedir. Bodrumspor’a ve tüm yelken kulüplerine teşekkür ederim. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılında Bodrumumuza ve ulusumuza yakışan organizasyonlar ve tesisler kazandırmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya da böyle bir etkinliği ve tesisi Bodrum’a kazandıran Başkan Ahmet Aras’a ve 11 yıldır gerçekleştirilen BIOR’u düzenleyenlere teşekkür etti.

Seremoni sonunda protokol üyeleri ve yelken sporcusu çocuklar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.

Bodrumspor Yelken Kulübü tesisi kayıkhane, derslikler, tuvalet, duş, soyunma odaları, oturma alanları, sahil ve iskelede yapılan yenilemelerle dünya standartlarına uygun hale getirildi.

Tesis, kapasitesi artırılarak pek çok şampiyona ve organizasyona ev sahipliği yapabilecek duruma getirilmesinin yanında belediye kafe, restoran ve halk plajı fonksiyonlarını da barındırıyor. Yelken kulüp 1875 metrekare alanda yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir