Yaz tatilinde villa tercih etmenin avantajları

Yaz tatili geldi, çattı. Tatile çıkmak isteyenler, okulların da kapanmasının ardından Türkiye’nin değişik coğrafyalarında otel araştırmalarına başladı. Yaz tatili denildiğinde söz konusu genellikle deniz, güneş, kum tatili olduğundan, deniz kenarı oteller daha fazla tercih edilmekte. Fakat deniz mevsimi geldiğinde otel araştırması yapan tatilciler, otel fiyatlarının artmasından kaynaklı villa tatilini de bir alternatif olarak tercih etmeye başladılar. Özellikle de çocuklu ve geniş aileler ile kalabalık arkadaş grupları, aynı villada birlikte konaklayabileceklerinden maliyetleri düşürmek adına villa kiralamayı tercih edebiliyorlar.

Çocuklar villanın bahçesindeki parkta oynarlarken ya da çocuk havuzuna girerlerken aileler de konforlu bir şekilde tatil yapabiliyorlar. Çocuklarının yiyeceklerini onların zevkine göre, sağlıklı içerikler ekleyerek, istedikleri saatte yapma avantajını da değerlendirip ailece villa tatili yapmak isteyenlerin sayısı az değil.

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu olan Neredekal.com’un Keşif Rehberi editörleri yaz tatilini villada geçirmenin avantajları ve yaz tatilinde villanın neden tercih edildiği konularında seyahatseverlere bir rehber hazırladı.

Muhafazakâr Aileler İçin İdeal Tatil Seçeneği

Korunaklı (dışarıdan görünmeyen) havuzu ve geniş bahçesi olan villalar muhafazakâr aileler için son derece ideal. Ailece baş başa olabilmek, villanın havuzunda rahat bir şekilde zaman geçirebilmek, kendi yemek alışkanlıklarına uygun yiyecekleri hazırlamak, çocuklarının gözleri önünde oynadıklarını veya havuza girdiklerini görmek ve tüm bunları gözlerden uzak yapabilmek muhafazakâr ailelerin villa tatilini tercih etmeleri için çok önemli etkenler oluyor.

Balayı Çiftleri ve Kalabalık Arkadaş Grupları İçin Özgürlük İmkânı Tanır

Özel alan ve seyahatte özgürce hareket etmeyi, sadece muhafazakâr aileler tercih etmiyor. Balayı çiftleri de gözlerden uzak, istedikleri zaman uyanıp, kahvaltılarını istedikleri zaman yapabilecekleri, yeri geldiğinde villanın korunaklı havuzunda baş başa zaman geçirecekleri, villanın bahçesinde kahvelerini içerken, uzanıp kitap okuyabilecekleri sessiz bir ortam hayal edebiliyor.
Balayı çiftlerinin yanı sıra kalabalık arkadaş grupları da yaz tatilinde, diğer otel ve villalardan izole, mümkünse dağ yamaçlarında manzaralı villaları tercih ediyorlar. Bunun sebebi de gecenin ilerleyen saatlerinde müziğin sesini istedikleri gibi açıp, kimsenin rahatsız olmayacağı bir ortamda tatil yapmak istemeleri oluyor.

Villalar Yaz Tatilinde Ekonomik Bir Tatilin Anahtarı

Özellikle de çocuklu veya geniş aileler, kalabalık arkadaş grupları tarafından villanın tercih edilmesi, bir otelde konaklamaya kıyasla kişi başına maliyetlerin düşmesini sağlıyor. Üstelik son anda fikir değiştirip, tatile sevdiklerini birilerini daha dâhil ettiklerinde ekstra bir ücret ödemeden aynı villada keyifli bir tatil geçirebiliyorlar.

Yaz Tatilini Villada Geçirmek İçin Başka Pek Çok Sebep Var

Tatilseverlerin villa tatilini tercih etmelerinin sebeplerinden biri de villaların ev konforunu sunması oluyor. Villanın hemen her yerinden; bahçedeki havuzu ve çocuk oyun alanını görebiliyor, hem çocukları kontrol edip hem de istendikleri an bir çırpıda suyla buluşma imkanına sahip olabiliyorlar. Üstelik tatilciler, otellere kıyasla daha sakin bir ortamda tatil yaptıklarından daha fazla dinlenme şansına da sahip oluyorlar. Gün boyu yapılan ve iştirak edilmeyen bir animasyonun gürültüsünü de çekmek zorunda kalmıyorlar. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine tüm öğünlerde ne yiyeceklerine kendileri karar verip, kahvaltıyı kaçırma endişesi yaşamadan istenilen saatte uyanılıyor, yemekler ise saat kaçta istenirse o saat aralığında yenebiliyor. O gün yemek yapmak istemeyenler, şehre inebiliyor veya villaya istedikleri yemeği sipariş edebiliyorlar. İstenilen saat aralığında özgürce villadan çıkıp, her gün bir başka koya gidip, farklı plajlarda denizin tadını çıkarabiliyorlar. İsteyenler her gün farklı bir otele gidip, günübirlik otel imkanlarından da faydalanabiliyor.
Kısacası villa tatili tercih etmek için sebep çok! Siz de yaz tatilini villada geçirmek isteyenlerdenseniz Neredekal.com’un villa envanterine göz atmayı unutmamanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir