Yarıyıl tatilinin gözde rotası: Frig Vadisi

Afyonkarahisar’da yer alan Frig Vadisi, sömestr tatilinde öğrencilerin aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri alternatif turizm rotaları arasında bulunuyor

“Her tatil döneminde tercih ediliyor”

3 bin yıllık tarihi mekanları ve Emre Gölü üzerindeki sıcak hava balonu uçuşlarıyla ilgi toplayan bölge, her yıl ortalama 2 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Ziyaretçiler Emre Gölü ile Ayazini köyü arasındaki Frig Yolu güzergahındaki Aslantaş, Yılantaş, Maltaş anıt abideleri, oyma kaya mezarları ve peribacalarını gezerek keyifli vakit geçiriyor

Termal turizmin başkenti olarak nitelendirilen ve butik otelleriyle ziyaretçileri ağırlayan şehir, sömestr tatilinin gözde rotaları arasında bulunuyor.

“Mağaralar, tarihi mekanlar ve şapellerimiz yapılan aydınlatmayla gece de gezilebiliyor”

İhsaniye Kaymakamı İsmail Bildirici, “İhsaniye’mizin Gazlıgöl-Yaylabağı beldelerinde çok sayıda termal otel ve tesisleri var. Özellikle yaklaşan sömestr tatilinde termal tesisler, aileler ve çocuklar için tercih edilecek noktalar olacak. Termal için şehrimize gelen misafirler, tarihi Frig Vadisi’ni gezebilirler. Ayazini köyündeki mağaralar, tarihi mekanlar ve şapellerimiz, yapılan aydınlatmayla gece de gezilebiliyor. Burada gastronomi noktasında restoran ve butik kafelerde çeşitli yöresel lezzetlerimiz de misafirlere sunuluyor.” dedi.

Sıcak hava balonunun göl üzerinde uçtuğu yerin Frigya olduğunu anlatan Bildirici, “Turistler Emre Gölü’müzü çok beğeniyor ve güzel buluyor. Burada yapılan sıcak hava balonu uçuşları da Türkiye’de sayılı noktalar arasında. Bu da Frigya için büyük avantaj. Bunu daha da tanıtmak istiyoruz. Termalin şifalı sularıyla birlikte tatilcilerimiz, Frigya’daki tarihi mekanların arasında yürüyüş, trekking yapabilir ve farklı sportif etkinlikler gerçekleştirebilirler.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir