Yarıyıl tatilinde Kayak merkezleri doldu taştı

Sivas’taki Yıldız Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, sömestir tatilinde yüzde 80’lere varan bir doluluk oranına ulaştı.

Türkiye’nin en genç kayak merkezi olarak bilinen Yıldız Dağı, 58 kilometre uzaklıkta bulunan Sivas kent merkezine hizmet veriyor.

50 santimetrelik kar kalınlığına sahip olan merkez, 2 bin 226 ve bin 636 metre uzunluğundaki iki telesiyej, 804 metre uzunluğundaki teleski ve çeşitli uzunluklardaki kayak pistleri ile dikkat çekiyor.

Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun, bu yıl karın geç gelmesine rağmen suni karlama sistemlerini aktif kullanarak tesislerini erken açtıklarını belirtti.

Şu anda otellerde yüzde 70-80 doluluk oranına ulaşıldığını vurgulayan Altun, sömestir tatili ve sonrasındaki rezervasyonların artarak devam ettiğini ifade etti.

Kayak merkezindeki kar kalınlığının 50 santimetreyi aştığını söyleyen Altun, Yıldız Dağı'nın Türkiye'nin en genç, en ekonomik ve en modern kayak merkezi olduğunu vurgulayarak, misafirlerin geniş bir hizmet yelpazesiyle karşılandığını söyledi. Merkezdeki aileler ve çocuklar ise kayak yapmanın keyifli olduğunu dile getirdi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir