Yangında harabe olmuştu Dipsizgöl Tabiat Parkı ziyarete açıldı

Roma döneminden günümüze kadar gelen Kastamonu’nun Tosya ilçesindeki Dipsizgöl Tabiat Parkı, 2018 yılında çıkan yangında harabeye dönmüştü. Yaklaşık 4 yıldır süren çalışmaların ardından kapılarını yeniden ziyaretçilerine açtı.

Bin 550 rakımlı noktada 40 metreyi aşan derinlikte olan, dört bir yanı gürgen, meşe ve devasa karaçam ağaçları ile kaplı doğa harikası Dipsizgöl Tabiat Parkı 2018 yılında çıkan yangın sonrası harabeye dönerek kullanılamaz hale gelmişti.

Yangın sonrası başlatılan çalışmalar neticesinde Dipsizgöl Tabiat Parkı, yeniden ayağa kaldırıldı. Roma döneminden günümüze kadar ulaşan ve ‘Doceia’ ismiyle de bilinen Dipsizgöl Tabiat Parkı, restorasyon ve yenileme çalışmalarının yaklaşık 4 yıl sonra tamamlanmasıyla birlikte kapılarını ziyaretçilere yeniden açtı.

Doğa harikası göl ve muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerine keyif sunan Dipsizgöl Tabiat Parkı’nda toplam 12 bin adet fidan dikildi. Tabiat parkının tamamı ışıklandırılarak, localar yerleştirildi ve ailelerin rahat yemek yiyebileceği üstü kapalı mangal alanları ve kamelyalar oluşturuldu.

Grafiti sanatçıları için de bölümlerin ayrıldığı Dipsizgöl Tabiat Parkı’nda ailelerin konaklayabileceği, tamamı gölü görebilen bungalov evler ormanlık alanının içerisine yerleştirildi.
Off-road sporu yapılabilecek olan tesiste organik yöresel gıdalar kullanılacak.

Köylerden temin edilecek olan gıda ürünleri Tosya’da kırsal alanda yaşayanlara da gelir kapısı olacak. Hitit buğdayı olarak bilinen siyez buğdayı ile yapılan doğal ürünler de misafirlere ikram edilecek.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir