Yamaç paraşütü tutkunları Kırantepe’de buluşuyor!

Sakarya’daki Kırantepe Sivil Havacılık Merkezi, hava şartlarının mevsim normallerinde seyretmesiyle birlikte yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlamaya başladı

Kırantepe’de gökyüzü şenlendi

235 metre rakımlı Kırantepe Sivil Havacılık Merkezi’ne gelen maceraseverler, şehir ve doğa manzarası eşliğinde uçuş deneyimi yaşıyor.

Geçen yıl olumsuz hava şartları nedeniyle misafirlerini 3 ay gecikmeli olarak haziranda ağırlayan Kırantepe’de bu yıl daha çok adrenalin tutkununun gökyüzüyle buluşması bekleniyor.

Şehir içi ve dışından gelen sporseverler, gökyüzünü rengarenk yamaç paraşütleriyle şenlendiriyor

Yaklaşık 20 yıldır yamaç paraşütü yapan Sakarya Sportif Havacılık Kulübü üyesi Kubilay Ertürk, “Ağaçlık bölge, aşağıda iniş alanı çok, şehre çok yakın. O yüzden çok tercih ediliyor. Turistlerin de uğrak noktası. Burada çok insan uçurduk, bu bölge yamaç paraşütü için biçilmiş kaftan.” dedi.

İstanbul’a ve şehre çok yakın olmasının merkezi daha popüler hale getirdiğine değinen Ertürk, “Öğrenciler eğitim uçuşlarını yapabiliyorlar, profesyoneller termal akımları kullanıp çok daha yükseklerde saatlerce uçuş yapabiliyorlar. Hiçbir şey bilmeden uçmak isteyenler de bizim önümüzde 1-2 dakikalık brifing sonrası uçabiliyorlar. Çok keyifli, eğlenceli bir spor.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir