Yamaç Paraşütü Festivali’nde ayaklar yerden kesildi

Samsun İlkadım Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yamaç Paraşütü Festivali’nde vatandaşların ayakları yerden kesildi.

Samsun’da İlkadım Belediyesi ilk kez Yamaç Paraşütü Festivali düzenledi. 33 yamaç paraşütü pilotu ziyaretçileri sırayla ücretsiz olarak uçurdu. Tatil bölgelerinde ve festivallerde ücretli olarak yapılan yamaç paraşütü deneyimini vatandaşlara ücretsiz sundukları için mutlu olduklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, seneye daha profesyonel bir festivale imza atacaklarını söyledi.

“Festivale çok yoğun ilgi var, seneye daha iyisini yapacağız”

Bir sonraki festivali daha geniş kapsamlı yapacaklarını belirten Başkan Demirtaş, “Yamaç Paraşütü Festivali’ni bu sene ilk defa yapıyoruz. Bir nevi antrenman niteliğinde. Daha iyisini yapmak için eksikliklerimizi de görmek istiyoruz. Seneye daha güzelini yapacağız. Milletimizin dikkatini çekmesi için ücretsiz yaptık. Vatandaşlar çok yoğun bir ilgi gösterdi. Bu kadar yamaç paraşütü meraklısı olduğunu bilmiyorduk. İnsanlara dokunmak istiyoruz. Yamaç paraşütü ile de vatandaşlarımıza dokunmak istedik. Ben de bu festivalde uçacağım. Herkese keyifli vakit geçirmelerini diliyorum” dedi.

“Türkiye’de ilk kez vatandaşlar ücretsiz olarak uçuruldu”

Diğer illerde yapılan festivallerde vatandaşlardan uçuş ücreti alındığına dikkat çeken Samsun Uçuş Kulübü Başkanı Köksal Akman, “Türkiye’de ilk defa ücretsiz uçuş festivalini İlkadım Belediyesi ile Samsun Uçuş Kulübü ile birlikte yaptı. Tüm festivallerde uçak isteyen halktan ücret talep ediliyor. Başkan Necattin Demirtaş, uçuşların halka ücretsiz olmasını istedi. Şehrimize katma değer sağlaması için bizler de elimizden gelen desteği verdik. Halk çok yoğun ilgi gösteriyor. Günler öncesinden gören herkes uçuş için ismini yazdırdı. 8 çift, 25 tane de tek uçan yamaç paraşütü pilotumuz var. Hava müsaade ederse tüm uçmak isteyen vatandaşları uçarak hayallerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Hayatlarında ilk kez yamaç paraşütü ile uçan vatandaşlar ise “İlkadım Belediyesi’ne bu etkinlik için teşekkür ediyoruz. Tatil bölgelerinde yamaç paraşütü ile uçmak çok masraflı oluyor. Halk olarak bunu karşılamakta zorlanıyorduk. Burada ücretsiz uçma fırsatı bulduk. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandılar.
3 günlük festivalde 9 Temmuz Pazar günü de dahil hava şartları müsaade ettiği sürece vatandaşlar ücretsiz olarak uçurulmaya devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir