Van’da doğa harikası: Muradiye Şelalesi

Van merkeze 80 kilometre mesafede yer alan Muradiye Şelalesi, her mevsimde muhteşem görüntüsüyle ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Tendürek Dağı’ndan beslenen Bendimahi Çayı üzerinde bulunan görkemli Muradiye Şelalesi, ismini Bağdat seferine çıkan Osmanlı Padişahı 4.Murat’tan alıyor. Yaklaşık 18 metre yüksekliğe sahip şelale, gürül gürül akmasıyla hayranlık uyandıran bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist, Van’ın tarihi ve doğal güzellikleri görmek için ziyarette bulunuyor. Muradiye Şelalesi de bu şehrin kartpostalı andıran doğal güzelliğine imza atıyor.

Şelaleden akan su Muradiye Ovası’nı takip ederek, Van Gölü’ne dökülüyor. Yazları yemyeşil bitki örtüsünün arasında bulunan şelale, kışları ise buzdan kristalleriyle Pamukkale travertenlerini andırıyor.

Ayrıca şelalenin üzerinde ahşaptan yapılmış bir asma köprü bulunuyor. Bu köprüyü ziyaret ettiğinizde eğer adrenalin seviyorsanız, köprüden kalabalık bir şekilde geçerek köprüyü sallandırabilirsiniz. Özellikle doğaseverlerin fotoğraf çekinmek için sıra beklediği bu köprüden şelale manzarası harika görünüyor:

İlkbahar mevsiminde rengarenk çiçeklere bürünen şelalenin çevresinde sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz. Şelalenin yakın konumda olan restoran ve bakkal dükkanı da bulunuyor.

Her mevsimde apayrı güzelliğe sahip şelaleyi ziyaretinizde doğa yürüyüşüne de çıkabilirsiniz. Yaz aylarında suyuyla serinleyip, kış aylarında ise suların donmasından dolayı buzların kristalleşmesini görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir