Van Gölü Ekspresi de seferlerine başladı

Ankara’dan kalkan Van Gölü Ekspresi, 30 saatlik masalsı bir yolculuğun ardından Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sefer, haftanın iki günü Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş güzergâhlarını takip ederek Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaşıyor.

Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, Van Gölü Ekspresi'nin bölge turizmi için önemli bir katkı sağladığını belirterek, ilçenin doğal güzelliklerini ve turistik yerlerini vurguladı. Nemrut Kalderası, Van Gölü gibi önemli destinasyonlarla dikkat çeken Tatvan'ın turist çekme potansiyelinin arttığını ifade etti.

Yolculuk sırasında güzellikleri keşfeden bir yolcu olan Afife Nurten Sucu, gezinin tahminlerinin üzerinde güzel geçtiğini ve bölgenin doğal kıymetlerini keşfetmenin önemine vurgu yaptı. Sucu, gezmek ve görerek kültürlenmek isteyen herkesi bölgeyi ziyarete davet etti.

Aynı zamanda 14 kişilik bir yerli turist grubunu getiren rehber Serdar Özmen ise kış turizmi koridoru kapsamında Bitlis'ten başlayarak Ağrı, Van, Erzurum ve Kars'a kadar uzanan bir güzergah üzerinde seyahat ettiklerini belirtti. 

Misafirperverlik ve bölgedeki tesislerin kalitesinden memnun kaldıklarını dile getiren Özmen, kış sezonunda bölgeye yapılan gezilerin ilgi çekici olduğunu ve güzel bir sezon geçirmeyi umduklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir