Üzücü haber: “Ucuza uçmak artık mümkün değil”

Ucuz bilet fiyatlarıyla dikkat çeken Ryanair’in CEO Michael O’Leary’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile “Artan yakıt fiyatları nedeniyle ucuz havayolu artık mümkün değil” demesi Avrupa’da sektör genelinde yankı buldu. Diğer düşük maliyetli havayolları de ucuz havayolu bileti döneminin kapandığını söylüyor.

Ryanair CEO Michael O’Leary, açıklamasında 2025 yılına kadar hava yolu şirketlerinin maliyetinin yüzde 50 daha artacağını söylemişti

50-60 euroya ucuz bilet olmayacak

Düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair, bundan böyle 7-10 euro gibi fiyatlara uçak bileti satılamayacağını 50-60 euradan daha ucuza uçak bileti bulunamayacağını belirtiyor.

Konuyla ilgili olarak Allianz Trade’in yaptığı araştırmada da ucuz fiyatlı uçak biletinin unutulması gerektiği belirtiliyor.

Allianz Trade araştırmasında “Biriken sorunlar ve yeni zorluklar nedeniyle hava yolu şirketleri kaçınılmaz olarak bilet fiyatlarını artıracak. 2022 yılında uçak bileti fiyatlarının yeniden yüzde 21 oranında artacağı bekleniyor” deniyor.

Ryanair

KLM, Ryanair ve Lufthansa fiyat artırdı

KLM, Ryanair ve Lufthansa gibi hava yolu şirketlerinin ucuz uçak bileti satışını sınırlandırdığı, Lufthansa’nın da düşük maliyetli biletlerin satışını bir süreliğine durdurduğunu açıkladı. Almanya içi seyahatler bile ortalama bilet fiyatlarının 500, gidiş-dönüş 1000 eurodan ücretlendirilmeye başlandı.

Air Franca-KLM de Avrupa içi hat bilet satışını sınırlandıracağı bildirildi. Geçen ay 165 euro olan gidiş-dönüş Amsterdam-Londra bileti 850 dolara yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir