Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları Festivali Adıyaman’da gerçekleştirildi

Türkiye’nin geniş kapsamlı gastronomi ve mutfak etkinliği olan 2. Nemrut Uluslararası Gastronomi Buluşmaları; Türkiye’den ve dünyadan şeflerin, akademisyenlerin ve gastronomi yazarlarının katılımıyla 23-28 Ağustos tarihleri arasında Kahta’da gerçekleştirildi.

6 Şubat depremi sonrası depremzedelerin yaralarının hızlıca sarılması amacıyla düzenlenen etkinlikte,  mutfak dünyasının önemli isimleri topladıkları ürün ve bilgilerle yemek yaparak bölgenin çok kültürlü geleneksel bilgi hazinesini tanıttılar.

İpekyolu Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı İpekyolu Kalkınma Ajansı, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Adıyaman Valiliğinin destekleri ile yapıldı.

Adıyaman’ı ilk defa gördüğünü aktaran Şef Amanda Beth Cohen, “Burada olmak ve depremzedelerle bir araya gelmek çok süper bir tecrübe. Burada insanlar birbirlerine karşı o kadar yardım sever ve samimi ki büyük bir depremin olduğu hissedilmiyor. Tarlalara ve pazara gittiğimizde bir renk cümbüşü ile karşılaştım, sebze ve meyveleri görmek beni çok mutlu etti çünkü yemek benim en büyük ilgi alanım.” ifadelerini kullandı.

Manchester Üniversitesi Kültürel Ekonomi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ertürk, etkinlikler kapsamında atölye çalışmaları yaptıklarını ve daha sonra belgesel haline getirilerek dünyaya sunulacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir