Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali başladı.

Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerde ilk olarak, Alaaddin Bulvarı’ndan Mevlana Meydanı’na kadar Vuslat Yürüyüşü yapıldı. Vatandaşlarla birlikte gerçekleşen etkinliğe semazenler de katıldı.

Sanat yönetmenliğini Ahmet Özhan’ın yaptığı Halvet-i Cerrahi Devranı Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorünü Araştırma ve Yaşatma Vakfı konseri, meydanda kurulan platformda gerçekleştirildi.

“250 semazen Sema Ayin-i Şerifi icra etti”

250 semazenin aynı anda sema ayini şerifi icra ettiği programı binlerce vatandaş ilgiyle takip etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Mevlana Meydanı’nda 250 semazenle sema ayini şerifi icra edildi. Tüm Konyalılar ve misafirlerimiz de buna eşlik etti. Hakikaten manevi iklimi yeniden yaşadığımız bir gün oldu. Mistik Müzik Festivalimiz 30 Eylül akşamına kadar kesintisiz bir şekilde devam edecek. Tüm Türkiye’yi mistik müzik festivalimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

30 Eylül Cumartesi gününe kadar sanatseverlerle buluşacak festival kapsamında birbirinden özel konserler ve etkinlikler gerçekleştirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir