Uludağ’da fiyatlar açıklandı: İşte eğitim ve ekipman ücretleri!

Uludağ’da kayak yapmayı düşünenler için maliyetler açıklandı. Saatlik kayak eğitimi 1,750 ile 2,000 lira arasında planlanıyor. Ekipman kiralama ücreti ise 600 ile bin lira arasında değişiyor. Toplamda, kayak bilmeyenlerin 2 saatlik eğitim, ekipman ve geçiş ücretleriyle günlük maliyetleri 5 bin lirayı bulabiliyor.

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Dernek Başkanı Yahya Usta, saatlik eğitim ücretini bin 750 liraya çekmeyi düşündüklerini açıkladı.

Geçen yıl kıyafet hariç baton ve kayak takımlarının günlük kiralama ücretinin 300 ile 350 lira arasında olduğuna dikkat çeken Usta, “Bu yıl kayak takım kiralaması 600 ile 700 arasında olacaktır. Gün boyunca o ekipmanlar size ait oluyor. Biz yine de duruma göre hareket edip, en iyi şekilde vatandaşlarımızı ağırlayacağız. Geçen yıl 350 lira olan ekipmanın bu yıl 700 olması makuldür.'' diye konuştu.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da, otellerin sezonu erken kapattığı ve bu yıl ramazan ayının erken gelmesinin etkilerinin beklenildiğine dikkat çekiliyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının -2 ile -9 arasında seyrettiği ve kar kalınlığının 24 santimetre olduğu açıklandı.

Özellikle ekipman kiralamada geçen yılki ücretlere göre ciddi bir artış bekleniyor. Ancak, sezonun uzaması ve misafirlere kaliteli hizmet verme amacıyla otellerin çaba harcadığı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir