Uludağ karla kaplandı: Orman Evleri revaçta!

Kış turizminin vazgeçilmez adreslerinden Uludağ’da konaklamak isteyenler, otel yerine tercihini Orman Evleri’nden yana kullanıyor. Çobankaya mevkiinde konumlanmış 23 bungalov ev, küçük, orta ve büyük seçenekleriyle hizmet veriyor. Bu evlerde 3 ila 6 kişi konaklayabiliyor. Pandemi sonrasında artan ilgiyle birlikte, 2024’e girmek isteyenlerin yüzde 80’lik bir kısmı şimdiden rezervasyonlarını tamamlamış durumda.

Orman Evleri Yetkilisi Harbi Türk, Çobankaya mevkisinde bulunan bu gizli cenneti anlatarak, buranın yılın 12 ayı hizmet verdiğini vurguluyor. Sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da rağbet gören bir bölge olduklarını belirtiyor. Misafirler, bireysel olarak kullandıkları evlerde, doğanın tadını çıkararak kış sporlarına meraklı olanlar kayak merkezi yakınlığından faydalanıyor.

Harbi Türk, pandemi dönemi ve sonrasında doğayla iç içe olma arzusunun arttığını ifade ediyor. Bu nedenle, orman evleri, kamp alanları ve ahşap yapılar gibi doğal konaklama seçeneklerinin popüler hale geldiğini belirtiyor. Ev bazında fiyatlandırmalarının otellere göre farklı bir tercih sebebi olduğunu dile getiriyor.

Özellikle odalı konseptlerden ziyade ev kiralanmasıyla öne çıkan Orman Evleri, yeni yıla farklı bir atmosferde girmek isteyenlerin tercihi olmuş durumda. Harbi Türk, ahşap bir restoranları olduğunu ve konaklayan misafirlere oda kahvaltı hizmeti verdiklerini belirtiyor. Uludağ'ın 2024'e "Merhaba" diyecek misafirlerin, bu benzersiz doğa mekanını tercih etmek için uzun süre öncesinden rezervasyonlarını yaptırdıklarını aktarıyor. Ayrıca, yaz aylarında da buranın popülerliğinin devam ettiğini ve hava sıcaklığının eksi 3 ile eksi 8 arasında ölçüldüğü, kar kalınlığının ise 30 santimetre civarında olduğu bilgisini paylaşıyor.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir