Ulubey Kanyonu’nda ziyaretçi yoğunluğu!

Uşak’ta yer alan ve dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ulubey Kanyonu’nda yıllık ziyaretçi sayısı 400 bine yaklaştı

77 kilometre uzunluğundaki Ulubey Kanyonu’nda yapımı tamamlanan doğa ve macera parkurları sayesinde ziyaretçi yoğunluğu arttı.

Arkeolojik ve coğrafi zenginliğiyle ilgi toplayan Ulubey Kanyonu çeşitli aktiviteleriyle doğa ve macera tutkunlarına ev sahipliği yapıyor

Bölgeye gelen turistler, kanyona 15 kilometre mesafedeki antik kente giderek tarihi kalıntıları ve kanyonun yamaçlarındaki yaklaşık 400 kaya mezarını inceliyor.

Ulubey Kaymakamı İbrahim Coşkunaslan, “Tesislerimize gelen ziyaretçileri baz aldığımızda bizim tahminimiz 2023 yılında 400 bin ziyaretçinin Ulubey’i ve kanyonu ziyaret ettiği yönünde. 2024 yılı içinse aslında şu ana kadar yapılmış hazırlıkların ve yatırımların bir misli daha şu dönemde yapılıyor. 2024 yılında biz profesyonel anlamda bir turizmcilik örneği vermek istiyoruz. Gelir getirici, insanların çok dikkatini çekecek tesisler yapmayı planlıyoruz. 2024 yılında biz asgari 500-600 bin misafir ağırlamayı planlıyoruz. Ama bu sayıyı çok rahatlıkla geçeceğiz diye tahmin ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir