Uçurumun kenarında, kayaların üzerinde kurulu köy: Castellfollit de la Roca

Masallardan fırlamış bir köyden bahsedeceğiz… İspanya’nın kuzey doğusunda yer alan Castellfollit de la Roca büyüleyici güzelliğe sahip. Bu köyü cazibeli kılan ise bazalt uçurumunun üzerinde kurulu olması. Mimari özellikleriyle de dikkatleri üzerine çeken Castellfollit de la Roca’yı görenler kendilerini Orta Çağ döneminde hissediyor.

İspanya’nın en fantastik köyü uçlarda yaşamayı sevenlerin epey hoşuna gidecek. Çünkü köyün kurulduğu kaya oluşumu denizden 50 metrelik yükseklikte. Köyle ilgili araştırma yaparken karşınıza birbirinden güzel fotoğraflar çıkacak fakat burası fotoğraftakilerden çok daha güzel.

KÖYÜN KURULU OLDUĞU KAYALIK LAV AKINTILARIYLA OLUŞTU

Bu kaya, binlerce yıl öncesinde dayanan volkanik patlamaların saçtığı lavların oluşturduğu erozyon sayesinde ortaya çıkmış ve bu bazalt uçurumun uzunluğu ise ortalama 1 kilometre.

KÖYDE MADEN DE VAR!

Castellfollit de la Roca, Ortiz ailesinin 1929’dan beri işlettiği tek aktif bazalt madenine de ev sahipliği yapıyor. Bazalt, yer döşemeleri, şömine ve dekoratif aksesuarlarda kullanılıyor.

ZAMAN YOLCULUĞUNA ÇIKACAKSINIZ

Orta Çağ’da kurulan bu köyde görülecek tek şey tabii ki kayalıklar değil. Köydeki evlerin çoğu volkanik taşlardan inşa edildiği için ziyaretçilerin zaman yolculuğundaymış gibi hissetmesini sağlıyor. Köyün dar sokakları fotoğraf tutkunları için ideal açılar yaratıyor diyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir