Üç kıtada kırk ülke gezen öğretmenin Avrupa seyahatnamesi: Gri Gökyüzü

Günümüzde birçok genç yurt dışına çıkmak istiyor fakat aradığı o cesareti bulamıyor. Bunun için kendisine bir ilham kaynağı bir rol model arıyor. Dünyada onlarca ülkeyi görmüş, sokak sokak gezmiş, o ülkenin leziz yemeklerini tatmış, tarihi ve sembolik yerlerini incelemiş bir rol model… İşte gençlerin aradığı o isim Salim Yılmaz.

ÜÇ KITADA KIRK ÜLKEYİ GEZDİ

Salim Yılmaz, yeni insanlarla tanışmayı, keşfetmeyi ve macerayı seven bir öğretmen. Bulduğu her fırsatı yeni yerler keşfetmek için kullanmış. Haftalık izinlerinde dahi gezmek için yollara düşmüş. Tabii bu kadar sık seyahat etmesinin arkasında tek bir sebep var merak… Bu merak Salim Yılmaz’a Türkiye’nin tüm şehirlerini gezdirdi. Seyahat etme ve keşfetme hazzını tadan Yılmaz, bu arzuyla dünyada tam kırk ülkeyi ziyaret etti. Her seyahatinde yepyeni deneyimler kazandı ve yeni arkadaşlıklar edindi.

GRİ GÖKYÜZÜ

Salim Yılmaz, tüm bu deneyimlerini Gri Gökyüzü (Avrupa Gezi Notları) adlı kitabında topladı. Gittiği ülkenin sokaklarında kaybolarak gezen, sürekli notlar alan ve fotoğraflar çeken Yılmaz, arkadaşlarının da teşvikiyle işte bu kitabı yazıyor.

“Seyahatin önündeki en büyük engel kapının eşiğidir” önsözüyle başlayan kitapta Salim Hoca; Belçika, Fransa, Lüksemburg, Norveç, İsveç, Finlandiya, Estonya, Litvanya, Polonya ve Avusturya’da yaşadığı tecrübeleri okuyucularına aktarıyor.

Salim Hoca’nın gezmek isteyen gençlere tavsiyeleri;

  • Önce öğrenmeye ve gezmeye meraklı olmalısınız. Ziyaret edeceğiniz ülke ve şehir hakkında önceden bilgi toparlamanız lazım.
  • Gezeceğiniz yerlerle ilgili kısa notlar alıp gezi esnasında bunları rehbere sorarak gezinin daha anlamlı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Gideceğiniz ülkenin mevsim, kıyafet, yemek kültürü vb. özelliklerini öğrenip ona göre yanınıza giyecek ve yiyecek almalısınız.
  • Derinizi anlatabilecek kadar yabancı dil öğrenmelisiniz.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir