Üç boyutlu Kat’ı sergisi açıldı!

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kütüphaneler Haftası” etkinlikleri kapsamında, 12 kat kağıttan oluşturulan üç boyutlu Kat’ı sergisi ziyarete açıldı.

Açılış töreni, Kastamonu İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşti ve törene Vali Yardımcısı Aydın Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ile davetliler katıldı. Ayrıca, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kurslarda yapılan Kat’ı sergisi de büyük ilgi gördü. Serginin, 31 Mart’a kadar ziyaret edilebileceği açıklandı.

Kurs öğretmeni Havva Aydın, serginin detayları hakkında bilgi verirken, yapılan eserlerin günlerce süren emek ve sabır sonucu ortaya çıktığını vurguladı. Ayrıca, kültürel etkinliklerin devam edeceği ve kursa olan ilginin yüksek olduğu ifade edildi.

Serginin ardından düzenlenen törende, Kütüphaneler Haftası’nın önemi vurgulandı. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Seven, kütüphanelerin kültürel mirasların koruyucusu olduğunu belirterek, bilgiye erişimi kolaylaştırdıklarını ifade etti.

Kastamonu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Göçmen ise, yeni hizmet binasının açılışıyla birlikte daha iyi koşullarda hizmet verdiklerini ve dijital kütüphane hizmetlerinin geliştirildiğini aktardı. Ayrıca, yerel gazetelerin dijital ortama aktarılmasıyla önemli bir adım atıldığı belirtildi.

Programın sonunda, en çok kitap okuyanlara ödüller verildi ve davetlilere Türk Tasavvuf Musikisi konseri sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir