Tuz Gölü’nde yürüme turizmi canlandı

Türkiye’nin en sığ ve en büyük gölü olan Tuz Gölü, ısınan havalarla birlikte sahilleri aratmıyor. Son zamanlarda yürüme turizmine katkıda bulunan Tuz Gölü yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor.

Vatandaşlardan bazıları tuzlu suda şifa bulmak için yürüyorken bazıları ise eklem ağrılarının ilacı niteliğinde olan tuzları evine götürüyor. Her gün yüzlerce ziyaretçi ağırlayan Tuz Gölü’nde; çocuklar tuzlu suda oyunlar oynarken, yetişkinler gölden faydalanmaya çalışıyor. Doğaseverler ise ortaya çıkan eşsiz manzarayı fotoğraflıyorlar.

“Tuz Gölü ülkemizin eşsiz doğa harikalarından biri”

İstanbul’dan gelirken Tuz Gölü’nü ziyaret ettiğini belirten Metin Şahin , “Gezme amacıyla geldik, merak ettik. Geziyoruz, ülkemizin güzel yerlerini, görülmesi gereken yerleri buralar. Biz de geldik ve gördük. Herkese de tavsiye ederiz, gelsinler görsünler. Memleketimizin ne kadar güzel olduğunu. Tuz Gölü ülkemizin eşsiz doğa harikalarından bir yer.” dedi.

Ailesiyle birlikte Tuz Gölü’ne ağrılarına şifa bulmak için gelen Ali Şahin,“Bunu eklem ağrıları için kullanacağım. Bir deneyeceğim. Daha önce kullanmadım. İlk defa kullanacağım. Şifasını bulursak yine tekrar gelip buradan tuz götürmeyi düşünüyoruz.” şeklinde ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir