“Türklerin 100’leri” sergisi Strazburg’da açıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye’nin Strazburg Başkonsolosluğu ve Paris Yunus Emre Enstitüsü (YEE”Türklerin 100’leri”) başlıklı fotoğraf sergisi açtı.

Küratörlüğünü Mehmet Aslan’ın üstlendiği “Türkiye’nin 100’leri” başlıklı fotoğraf sergisine, Strazburg Konsolosluğu 2 gün boyunca ev sahipliği yapıyor.

Paris YEE Müdürü Celine Aydın yaptığı açıklamada, 50 fotoğraftan oluşan bu sergiyle, Türkiye’nin zengin kültürel mirasının ve doğal güzelliklerinin tüm dünyaya tanıtılmasını amaçladıklarını belirtti.

Aydın, sergide, Türkiye’nin farklı yönlerini ve anlarını kendi özgün sanatsal bakışlarıyla objektiflerine yansıtan 25 Türk fotoğraf sanatçısının eşsiz eserlerinin yer aldığını kaydetti.

Aydın, bu fotoğrafların, Türkiye’nin renkli tarihini, nefes kesen manzaralarını, geleneksel kültürlerini ve çağdaş yaşamını anlatan büyüleyici bir hikaye sunduğunu ifade etti.

Strazburg Başkonsolosluğunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü vesilesiyle, neyzen Pelin Başar ve piyanist Güray Başol resital verdi.

Konsoloslukta düzenlenen çalıştayda da ülke sanatının, kültürünün ve gastronomisinin tanıtımı yapılırken geleneksel Türk sanatlarına ilişkin sergi düzenlendi. Sergi 3-5 Kasım tarihlerinde Strazburg’daki “Türkiye Salonu” isimli fuarda da yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir