Türkiye’nin yeni turistik treni tanıtım turunu tamamladı

Türkiye’nin yeni turistik treni olan Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu, tanıtım seferini tamamlayarak Ankara’ya ulaştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 12 Nisan tarihinde ilk seferlerine çıkacak olan “Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu” 8 Mart Cuma günü Ankara’dan çıktığı tanıtım turunu tamamladı.

Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu seferine katılan yolcular, Ankara’dan başlayarak Çankırı, Karabük ve Zonguldak’ı içine alan tanıtım turunda, Batı Karadeniz’in doğal, tarihi ve kültürel mirasını görme fırsatını yakaladılar.

Kentlerin turizmine katkı sunması bekleniyor

Rota boyunca üzüm bağları ve tarihi kalesiyle Kalecik, tuz mağarası ve müzeleriyle Çankırı ve tarihi konakların bulunduğu Çerkeş, ziyaret edilen ilk duraklar arasında yerini aldı.

Haftada bir sefer düzenlenecek

12 Nisan’da ilk seferine çıkacak olan Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Treni’nde, Ankara-Zonguldak hattında haftada bir gidiş ve bir geliş olarak turistik sefer düzenlenecek.

 “Eşsiz bir deneyim”

Yolculuğa ilişkin deneyimlerini ve gözlemlerini paylaşan yolcu Önderhan Gültekin, tren güzergahının çok farklı güzellikler sunduğunu ifade ederek, “Karayollarıyla gidemediğimiz, göremediğimiz birçok şeyi görme fırsatı yakaladık. Bizim için güzel bir deneyim oldu. Unutulmaz anılar biriktirdik.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir