Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesi Gaziantep’te

Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, içerisinde barındırdığı binlerce hayvana ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise ikinci büyük hayvan yaşam alanı olma özelliğine sahip olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

1000 dönüm arazi üzerine kurulmuş hayvan yaşam alanının içerisinde; maymun evi, 21 bölümlü akvaryum, fok gösteri merkezi, deve-lama evi, at evi, kanguru evi, deve kuşu evi,  kanatlılar içinse kuş kafesleri bulunuyor. Aynı zamanda aslan, kaplan gibi yırtıcı hayvanların da yaşam sürdüğü büyük kafesler ve yaban hayvanları içinse barınaklar mevcut.

TÜRKİYE’NİN İLK SAFARİ PARKI

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin içerisinde yapabileceğiz aktiviteler saymakla bitmeyecek cinsten. Yaklaşık 200 dönüm üzerine kurulmuş olan Türkiye’nin ilk safari parkını barındıran hayvan yaşam alanı bünyesinde; 25 farklı türde 257 adet hayvan ile yaklaşık 50 farklı türde 500 adet kanatlı hayvan barındırıyor.

Sevdiklerinizle doya doya gezeceğiniz ve 325 türde ve 7 bin 100 hayvanı bir arada görebileceğiniz bu yaşam alanının içerisinde bir şeyler yiyip içebileceğiniz kafeteryalarda bulunuyor. Aynı zamanda piknik yapmak isteyen ziyaretçiler için alanlarda var.

Yaklaşık 2 saatte gezebileceğiniz hayvanat bahçesini içerisinde bulunan trenle de 20 dakikada gezebilirsiniz. Sizler de sevdiklerinizle güzel zaman geçirmek ve daha önce görmediğiniz farklı hayvan türünü görmek isterseniz yılın her mevsiminde ziyaret edebilirsiniz.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin giriş ücreti; öğrenciler için 8 lira, siviller için ise 16 lira

Ziyaret saatleri ise; yaz sezonunda 09.00- 18.00, kış sezonunda ise 08.00- 17.00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir